| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-10-10 08:06:01 Wczorajszej nocy tj. z 8 na 9 Października u mnie na osiedlu na Warszawskim Gocławiu (Praga Południe), miały miejsca włamania do samochodów.
Wygląda na to, że to amatorszczyzna, bo wybierali samochody po pierwsze bez alarmów, a po za tym nie potrafili otworzyć firmowego Fiata Pandy. Wygląda na to, że chcieli ją całą zabrać. Wbili w zamek śrubokręt i kręcili, nie udała się to poszli z drugiej strony niszcząc przy tym zamek i zostawiając kawałek srubokręta w zamku... Do samochodu trzeba wchodzić przez bagażnik i drutem przez kratę ( VAN ), dopiero otwierać drzwi kierowcy... W innych wybili szyby i ukradli radia. W moim Espero było CB nie schowane i inne cenne rzeczy jak nawigacja i panel od radia w schowku. Miałem włączony alarm i nic nie zrobili. Inni koledzy i sąsiedzi co mieli widoczne uaktywnione alarmy (migające kontrolki), mieli całe samochody. Kilka dni wcześniej na innej ulicy na tym osiedlu też zrobili nocny rajd i tam samochody miały po wybijane szyby... Kamer monitoringu powinno tu być znacznie więcej. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-10-10 08:07:57 ] [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-10-10 08:08:37 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-10-10 12:13:55 Ja muszę sprawić sobie lepszy alarm, bo ten co mam nie nadaje się do niczego. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-10-13 17:19:56 Dzisiejszej nocy włamań ciąg dalszy...
Chyba ustawimy kamerkę i będziemy czekać, albo ustawka i przyczajka na klatce i obserwacja. |