MotoNews.pl

Cieknąca przekładnia kierownicza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.Macie może jakieś propozycje.Kupno nowej odpada-za droga.Podobno się ich nie uszczelnia? Może coś wiecie o używanej do kupienia.A może ktoś jednak uszczelnia najlepiej gdzieś w poznaniu lub okolicach?
Kitas

Witam
Nie wiem czy da się uszczelnić - zregenerować, może jakiś MacGyver złota rączka ?
Co do kupna używanej - to może na Obornickiej u "Opel Mądry".
Kiedyś kupowałem u nich używane klamoty i nie narzekam.

Kitas witaj w klubie, u mnie ten sam problem. Szczerze powie, że sądziłem że ponieważ wy bliżej Europy to u was łatwiej o tanie sprawdzone graty.
Żeby cie dobić niestety powiem, że dokonałem rozeznania i nasz OPEL nie przeiduje żadnych części zamiennych do przekładni, jedynie wymiana. Pozostaje mi na razie dolewać płynu, na szczęście sporadycznie i liczyć, że niebawem przesiądę się na następną omesię bez usterek
Jakbyś miał jakieś dobre rozwiązanie pamiętaj o mnie, może przy dwóch przekładniach wytargujemy rabat ?
Pzdr, Janusz

U mnie też cieknie! Dla trzech rabat będzie już duży.
Ja spróbuję uszczelnić jakimś uszczelniaczem

ja wyrwałem używkę za 250 PLN i jest malina
w mojej starej nie było już co uszczelniać

pozdro

jeszcze jedno - ja swoją załatwiłem dając sandał przy kołach skręconych do oporu w lewo. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale od tamtego czasu staram się unikać podobnych sytuacji

Jest gosc we Wrocławiu 071 373 78 93lub 0501 13 66 57.Mechanika pojazdowa specjalizacja Opel.
Dostałem ten namiar w sklepie Kruk Opel Wrocław 071 355-82-18lub 0602 669 541.Podaje namiar na sklep poniewaz nie jestem pewien czy to ten kontakt bo wizytówka została ale nie wiem czy z tego tematu.Ja myslałem ze mam luzy na przekładni i wchodzila w gre naprawa mechaniczna a oni powiedzieli ze tyko uszczelniaja.

Byłem na ul.Obornickiej-przekładnie chodzą po 450-600 pln,ale na razie krucho jak będzie miał to do mnie ma dzwonić .Jutro do niego zadzwonię i powiem że mam jeszcze dwóch chętnych.Jak by miał dam znać na LOB.Tylko czy jesteście napewno chętni w tym przedziale cenowym?Z rabatem to się zobaczy i tak mi zawsze liczy mniej.
PZDR
Kitas

Kitas, podobno jest kilka typow przekładni do omy B. Trzeba sprawdzić, jaki masz nr części na obudowie, i kupić taki sam. Nie wiem jeszcze w 100% , że to prawda, ale jutro sprawdzę i dam znać.
Jakby co będziemy działać, chyba, że wcześniej wyrwę coś z innego źródła, wtedy też dam znać, żebyś nie miał popeliny.
Strzała, Janusz