Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hydrol Laski Małe | 2009-10-29 22:35:24 nie |
mario_72 Carina E Mazowsze | 2009-10-31 20:41:48
![]() A jaka jest minimalna możliwa do ustawienia temperatura przełączenia na gaz? Mariusz |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-11-02 16:40:24 fabrycznie prins jest ustawiony na 27 stopni. taka jest ustawiona minimalna temp. nie próbowałem czy można niżej. zawsze dajemy wyżej. ale przy niskiej temp. zakorkuje sie reduktor. |
gimak Jastrzębie Zdrój | 2009-11-02 22:37:31 Zastanawiałem się czy o tym pisać. Jak miałem trudności z odpaleniem zimnego silnika na benzynie, to zjechałem z temperaturą przełączania na 0*C i odpalałem silnik przy temperaturze 3*C. Operacja ta służyła tylko do odpalenia, jak silnik zaskoczył (zaskakiwał na dotyk, a na benzynie czasem dopiero za 7-8 razem) przechodziłem na benzynę i rozgrzewałem do temperatury przy której się przełączał poprzednio i wtedy przechodziłem na gaz - nie próbowałem silnika rozgrzewać na gazie. Przypuszczam, że reduktorowi rozgrzewanie silnika na wolnych obrotach na gazie raczej za bardzo by nie zaszkodziło. Ale to już przeszłość. Nie znalazłem przyczyny himer z odpalaniem, ale znalazłem sposób na to i wróciłem do starych ustawień gazu. |