Opcja zrobienia toru Rallycross / Autocross Małopolska !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam możliwość aby zrobić tor szutrowy do upalania na przyszły rok ale potrzebuje zorientować się czy byli by zainteresowani treningami na nim lub udziałem w organizowanych tam zawodach lub tez wynajmowaniem go indywidualnie . Początkowo byłby to tor trawiasta-ziemny (na łące) jeśli frekwencja by była zadowalająca zostałby zmieniony na typowo szutrowy z nawierzchnia hasiastą .... w przyszłości może i RC z betonowo- piaszczysto-hasiowa nawierzchnia (kto wie ? )

Lokalizacja ok. Wadowic

Jakby ktoś się pisał na coś tego typu to proszę o wpisywanie się ponieważ chce zobaczyć czy się opłaca go robić napisze jeszcze na innych forach i zobaczymy jaki będzie odzew !!

Pozdro BizmoT

[ wiadomość edytowana przez: bizmot7 dnia 2009-11-03 19:46:26 ]

Szkoda ze tak daleko bo pisalbym sie

110 km to rzeczywiście kawał odległości

a masz dostęp do ciężkiego sprzętu żeby równać na bieżąco?

Wszystko stopniowo by się opanowywało ... Nie obrazu Kraków zbudowano .... Prowizoryczny wstępny sprzęt do ubijania by był ...

nie no jasne, tylko pytam, bo wystarczy ze lekko wilgotno sie zrobi i bedziesz tam mogl co najwyzej UAZem wjechac a nie rajdowka

No myślę ze się to jakoś opanuje ... Narazie to trzeba sprawdzić czy ogólnie będzie dla kogo to robić ...

Cytat:
2009-11-03 20:45:23, 3zeR_MDS pisze:
nie no jasne, tylko pytam, bo wystarczy ze lekko wilgotno sie zrobi i bedziesz tam mogl co najwyzej UAZem wjechac a nie rajdowka

tyranem moge pomoc

Cytat:
2009-11-03 20:56:22, bizmot7 pisze:
No myślę ze się to jakoś opanuje ... Narazie to trzeba sprawdzić czy ogólnie będzie dla kogo to robić ...

jezeli to będzie z prawdziwego zdarzenia to myślę, że nie będziesz się mógł opędzić....

szajowozy na pewno bo ile można po słomczynie jeździć ??

Cytat:
2009-11-04 08:15:22, goorek pisze:
jezeli to będzie z prawdziwego zdarzenia to myślę, że nie będziesz się mógł opędzić....

dokładnie w małopolsce jest deficyt w tej kwestii, jeśli nie będzie to trasa ofroadowa o długości 500m to będziesz miał mnóstwo chętnych

tylko wez pod uwage, ze aby zrobic tor sensowny, ktory nie bedzie niszczył aut i cos sobą reprezentował, to kwota na to potrzebna bedzie miec na pewno 5 cyfr...

Jeżeli tor nie będzie mega wyrypem, tylko w miarę równo to z pewnością będę ragularnie się pojawiał ładą lub subaru, zresztą myślę że jeśli tor będzie z głową (nie koniecznie super długi, ale przedewszystkim w miarę równy) to do latania po szutrze bez problemu znajdziesz masę ludzi z subaru/evo z okolic...

Cytat:
2009-11-06 13:35:21, Andrew01 pisze:
Jeżeli tor nie będzie mega wyrypem, tylko w miarę równo to z pewnością będę ragularnie się pojawiał ładą lub subaru, zresztą myślę że jeśli tor będzie z głową (nie koniecznie super długi, ale przedewszystkim w miarę równy) to do latania po szutrze bez problemu znajdziesz masę ludzi z subaru/evo z okolic...

No wiem wiem , ale wiesz nie od razu Kraków zbudowali .....

Nie sztuka jest wyj-- w ch-- kasy na coś i nie mieć z tego nic .... powolutku by było modernizowane rozbudowywane itd ...

tylko jak wpuścisz ludzi na łąkę, to masz 3 opcje, które mi się nasuwają:
1. wyśmieją Cie na dzień dobry
2. po tym jak urwą parę zderzaków nie zobaczysz ich nigdy więcej i ciul z rozwojem toru
3. zamiast kierowców pojawią się pasterze z krowami - choć za wypas ponoć teżmożna kasować pieniądze

także z tym Krakowem to może przesada, ale cośtam musisz zrobić, bo sam pomyśl nie wystarczy

W 100% zgadzam się z 3zeRem. Wpuszczenie ludzi na łąkę skończy się tym, że nikt następnym razem nie przyjedzie (chyba, że zawodnicy z RMPST ) i na tym się skończy inwestowanie w tor, bo nie będzie z czego go rozwijać.

Wydaje mi się, że absolutne minimum to tor szutrowy, nie błotny. Na początek niekoniecznie wielkości 'szczurowej', ale o tego typu nawierzchni.

Dokladnie o to mi chodziło o czym pisze 3zer i schwepes. Nie od razu Kraków zbudowano - masz rację. Dlatego bez trybun, bez boksów, bez wulkanizatora obok, bez barier na zakrętach i bez wielu rzeczy się obejdzie na początek jak najbardziej. Ale nawierzchnia niestety musi być przyzwoita, wtedy na 100% będzie wielu chętnych. A po łące nikt nie będzie chciał upalać, szkoda auta.