Urwana szpilka 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przy dokręcaniu głowicy ukręciłem gwint w bloku. Zna ktos jakis szybki i sprawdzony sposób na naprawienie tego?? Strasznie nie chce mi sie tego znów rozbierac i przekładac do iinego bloku, najchętniej bym to wkleił na stałe, próbował ktos kiedys przeprowadzic taki zabieg??

co ty chcesz szpilke od glowicy przyklejac?? popukaj sie po glowie. rozbiorka od nowa i albo gwintowanie i zestaw naprawczy w postaci szpilki, albo inny blok

jedynie albo gwint na wiekszy wymiar albo inny blok, ewentualnie jak bys chcial to w garazu gdzies mam szpilke na nadwymiar

Zajedz do jakiegos sklepu z czesciami i zapytaj o Helicole wkrec ja na kleju i gitara do niej pozniej wkerecisz szpilke tylko pamietaj zeby helicola miala wewnętrzny gwint M10X1,25 robilem tak u siebie i trzyma

ooojjj rolnik ty to masz pecha, ja już się zaczęło składanie to się urwać coś musiało;(

Ciekawe czy dokręcane na "oko" czy dynamometrem;]

odziwo tym razem przykręcałem dynanometrem i przy 35Nm szpilka puściła, pewnie zmęczenie materiału spróbuje coś porzeźbic gwintownikiem a jak się nie uda to kolejny raz przełoże graty do nowego bloku.

zabierz blok do dobrego tokarza w kilka godzin masz zrobiony nowy gwint i szpilke