Fiat Argenta 2.0 IE- stabilizator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam poważny problem- kumpel ma DF z całym przednim zawieszeniem od Argenty(rocznik 1986). Obecnie jesteśmy na etapie swapowania motoru który seryjnie nie występował w tym modelu i pojawił sie problem gdyż ten nowy motor ma szersza miskę niż oryginalny a sam stabilizator jest zupełnie inaczej mocowany niż ten w polonezie. Czy istniały w Argencie/132 jakieś inne stabilizatory- coś w podobie do poloneza z silnikiem rover czy wszystkie wersje benzyna/klekot miały takie same ? Ewentualnie od czego innego można spróbować taki stabilizator zastosować ?
Pozdrawiam

Powinno pomóc

argenty diesel mialy inny stab niz wersje benzynowe, ale tez inny niz 132 diesel, bezposrednio mocowany do wahaczy bez lacznikow, tak jak w benzynowych argentach, i inaczej{ bardziej do przodu} wysuniete mocowania do podluznic , dalej jak w benzynowych argentach,{mocowanie staba jest przed mocowaniem drazka reakcyjnego w dieslu,blizej przodu auta, w benzynie za, do fiata 125 raczej sie nie nada, juz bardziej ten ze 132 diesel czy rovera

edit: doczytalem dokladnie, ze macie tam juz zawias z argenty tak ze w takim ukladzie ten stab z argi diesel moze byc ok

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2009-11-08 08:25:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2009-11-08 08:47:29 ]

Ja mam stabilizator przedni z Argenty Diesel, sprzedam za 50zł
Pozdrawiam!

Wik

No właśnie widzę ze ten od 132 nie podejdzie bo jest bardzo podobny do poldkowego, a w Argencie jest mocowany za pomocą takich obejm bezpośrednio tj bez łączników

Wik- mam prośbę - czy możesz wrzucić foto albo jakiś rysek z wymiarami żebym mógł pomierzyć czy Twój stabilizator podejdzie w miejsce starego ?
Pozdro

Hej! Wrzucę foto jak zrobię. Do końca tygodnia powinienem zrobić.

pozdrawiam!

Wik

Hejka! Wklejam fotki staba z Argenty Diesel, tak wygląda zamontowany w aucie, a na ostatniej fotce przyłożylem do staba z Argenty 2.0i.e.

Pozdrawiam!

WIk