MotoNews.pl

[126p] Cywil, F126p FL 650 prawie seria

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedstawiam wam mojego maluszka z 1990r prawie seria (Granatowy perła metallic ):
Modyfikacje:
Silnik 650
- przerobiony dolot
- inne dysze w gaźniku
- splanowana głowica 1mm
- zapłon przestawiony na sportowo
Buda seria, lecz poprawiłem seryjne ogrzewanie montując pomiędzy silnikiem a przegrodą przed zaworem wentylator taki jak jest pod klapą bagażnika grzeje 300% lepiej. Ponadto wymieniłem masę części prawie 50% auta na nowe gdyż poprzedni właściciel nic w nim nie robił tylko tankował paliwo.
Plany, w przyszłym roku przeróbka na swap (1.2 16v lub 1,4 boxer z alfy umieszczony centralnie) lub przeróbka na kjs na seryjnym przerobionym na ok 40km silniku. Czas i środki pieniężne pokarzą.
Oto on:

Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5

[ wiadomość edytowana przez: mszamper dnia 2009-11-08 19:03:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: mszamper dnia 2009-11-08 19:07:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: 130TC dnia 2009-11-08 20:57:00 ]
[ powód edycji: zmniejszaj zdjęcia zanim je gdziekolwiek wrzucisz ]

zapłon na sportowo

Witam!
Wprowadziłem w moim FL kilka zmian tzn. żółte przednie lampy , białe felgi z kołpakami FL, tylna klapa "ROST STYLE" zdobyta za free zeszlifowana do gołego metalu z ręcznie wycinanym skorpionem ABARTH z alu, po zardzewieniu pomalowana clarem jak narazie trzyma, naklejki 76, naklejki Just Cruisin' na drzwiach mojego pomysłu, kumpel zaprojektował i dałem do wycięcia pewnej firmie, wycieraczki pomalowane na biało bo były obskurne tzn kiedyś były czarne i już pomału pokazywał się chrom, oraz fotel INTER GROCLIN w nie najlepszym stanie ale zdobyty za 10zł w pakiecie z 2 felgami z w miarę dobrymi oponami, fotel nie wygląda najlepiej ale jest wygodniejszy od oryginalnego krzesełka, chcę jeszcze kupić 1 żółty halogen na przód i biało czerwone klosze tylnych lamp. Zrobiłem z niego małą choinkę, ale i tak za nim prawie każdy się ogląda. Jak wam się podoba forumowicze ??
Pozdro
PS. Jeszcze brakuje forumowej naklejki

Wiem, że ta minia szpeci ale nie umiem dobrać farby

Mi się nie za bardzo widzi... Tak jakbyś go poskładał z wielu przypadkowych części. Skupiłbym się na jednym stylu i ładnie go zrobił, żeby nie wyglądał jak go określiłeś jak "choinka".

Dla mnie też wiochą wieje.

Tybek A co wg ciebie nie pasuje w tym 126. Właśnie taki miałem zamiar, aby zrobić go z przypadkowych części i jak najtaniej na ten cały "tuning" wydałem 50zł
CarvMachine Ma zwracać na siebie uwagę. No i zwraca. heh
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: mszamper dnia 2010-04-20 21:45:56 ]

ja wiem, że teraz cult, rat i rost jest w modzie, ale ten maluch wygląda jak pół dupy zza krzaka.

jak chcesz porządnego szczura to zapomnij o 'jak najtaniej'.

[ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2010-04-20 21:46:01 ]

fiat_maniac To jest tak na razie, za jakiś czas go sprzedaje, chcałem z niego robić swapa ale za bardzo jest zgnity, może tego powierzchniowo tego nie widać ale będę musiał poszukać czegoś zdrowszego
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: mszamper dnia 2010-04-20 21:54:34 ]

Jeżeli rost to rost, a nie tylko zardzewiała klapa. Tak samo nijak mają się do siebie żółte światła, podobnie fotel w środku... Po prostu nic do siebie nie pasuje. Naklejki też bryndza, tak jakbyś miał byle jakie lepy i postanowił opitolić nimi auto... Skoro chcesz mieć coś wyjątkowego to zrób z tego ładną zadbaną serię FL i będzie git, mało jeździ zadbanych fli, bo tak to Carv (tym razem bez u ) myślę podsumował krótko i zwięźle. Aha- i zapłon sobie przestaw tak jak w książce masz podane, zapewne lepiej będzie chodził niż ustawiony na "sportowo"

Czyli jeszcze raz:

Naklejki, fotel kierowcy, białe felgi, klapa, światła out i będzie ładne bobo.

wydałeś 50zł i właśnie na tyle wyglada

No to podziałałeś

1000 zł... jaby mgo za tyle nie sprzedał, z 800 musiało kosztowac zrobienie silnika na 26 koni ... no i jeszcze z 200 na hamownie

Cytat:
2010-04-20 21:45:14, fiat_maniac pisze:
ja wiem, że teraz cult, rat i rost jest w modzie, ale ten maluch wygląda jak pół dupy zza krzaka.

Czyli jak cult, rat i rost.

haha

poza tym od stycznia jest zakaz żółtych kloszy lamp mijania

-----------------
jakiś lepszy cwaniak... matkę wozi z tyłu...

Widzę, że na tym forum to tylko jeżdżą po ludziach i nikt nie potrafi docenić włożonej pracy, i chęci, i czepiacie się byle jakiej głupoty!!!!!!
Nara

Cytat:
2010-04-30 13:13:11, mszamper pisze:
Widzę, że na tym forum to tylko jeżdżą po ludziach i nikt nie potrafi docenić włożonej pracy, i chęci, i czepiacie się byle jakiej głupoty!!!!!! Nara

na tym forum nie lubi się POZRESTWA i słomianych zapałów... jesteś tu nowy więc nie wiesz jak wielu takich jak Ty tu było przed Tobą... piękne plany... zamiary... zapał
NIESTETY SŁOMIANY ZAPAŁ KOŃCZYŁ SIĘ PO KILKU TYGODNIACH NA ALLE ALBO OTOMOTO... więc o co Ci chodzi???

Czyż nie pasujesz do opisu???

Nie mogliscie mu napisac "ZAJEBISTY PROJEKT, SZACUN ZIOMALU!!!" ?

Przeciez wielu ludzi woli bezsensowny komplement od normalnej oceny.

Idac tym tropem, moze wyslac mu kwiaty, to sie od-obrazi i wroci na forum?

PS - Co za glupie forum. Piszą co mysla.

[ wiadomość edytowana przez: qubek dnia 2010-04-30 15:37:16 ]

Cytat:
2010-04-29 19:58:18, gumbas5 pisze:
poza tym od stycznia jest zakaz żółtych kloszy lamp mijania

Bzdura.

Cytat:
2010-04-30 16:11:27, CarvMachine pisze:
Bzdura.

to poproszę na priv o podstawę prawną zezwalającą na stosowanie żółtych świateł mijania

w styczniu wertowałem ustawy, rozporządzenia, fora francuskich samochodów, fora policyjne, gazety, portale i wyszło na to, że nie można - ale może o czymś nie wiem

-----------------
jakiś lepszy cwaniak... matkę wozi z tyłu...