Kontrolka oraz sygnał ssania.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolejne moje pytanie

Męczę Was wiem.

Nie mogę znaleźć tego w wyszukiwarce.
Co i skąd muszę wyjąć z zezłomowanego Maluszka, aby mieć takie coś jak w temacie
Ciekawi mnie też do czego miałby służyć ten kluczyk obok innych kontrolek licznika w dolnym pasku w elegancie.
Są takie 2 ale nie mają żaróweczek. Ja wykorzystałem, a raczej zamierzam ( dopiero kable puściłem ), do podpięcia pod blokadę skrzyni.
Włożysz bolec to po przekręceniu stacyjki zaświeci się kluczyk. Tak dla przypomnienia zanim uruchomisz silnik, a nie wyjmiesz blokady

Ten kluczyk to jest tzw.FIAT CODE czyli blokada silnika,ale tylko w silnikach 1100 z wtryskiem.W elegancie jest to kontrolka chyba niewykorzystana sądząc po przeznaczeniu.A ssanie to nic innego jak kostka do licznika(jak pamiętam czerwona)z dodatkowym kabelkiem biegnącym do linki.W lince jest rozłącznik,który rozłącza lub włącza obwód do kontrolki.Linka również z ELX,nowa 25zł.

[ wiadomość edytowana przez: Nowy666 dnia 2009-11-21 20:45:28 ]

Spoko. Zastanawia mnie czemu są 2
Ale ja jedną wykorzystam lub nawet 2 dla większej spostrzegawczości, że blokada wciąż założona

Ale ten piszczyk i włącznik gdzieś się muszą znajdować tylko nie wiem gdzie, a też to chcę.

piszczyk jest pod kierownicą przy ścianie grodziowej a włącznik jest w lince(nie wyjmowalny)czyli trzeba kupować razem z linką

Czyli na zakupy muszę pojechać po wypłacie

Muszę na szrocie podejrzeć jak to jest zrobione

Dzięki za podpowiedzi

Taka mała sugestia:jeśli nie jesteś zbyt mocny z kabelkologii to lepiej kup na złomie od razu całą wiązkę przód tylko pamiętaj:OD ELX

Z kabelkologią jestem ok, bo jestem elektromechanikiem ale czasem lepiej popytać. Lecz nie zaprzeczam, że nie kupię całej wiązki już gotowej. Z pewnością szybciej to założę,a czasu na takie coś mam mało.

A myślę że brzęczyk jest włączony w układ szeregowo tzn.że piszczy gdy w obwodzie kontrolki pojawi się prąd,czyli w momencie przesunięcia zwory w wyłączniku(czyt.podniesienia dźwigienki)

Zobaczy się jak będę na Strażackiej. Przyjrzę się bliżej i najwyżej lub najniżej opiszę jak to wygląda. Nie wiem kiedy tam będę.