Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-08-28 21:11:57 a czy tłumiki od samary i 110 nie są takie same? |
![]() Janusz-Mendrala ŁADZIARZ Lada 2107 & XM3.0V6 Kraków | 2003-08-29 08:27:52 Tego nie jestem pewny. Michael ma swoja stronke www. i sa tam namiary na dealerow lokalnych.
Jasiu |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-12-08 14:26:59 panowie nic prostszego jak pojechac na giełde (przynajmniej u nas widziałem) kupic szpanerski "sportowy wygar" rozciac wyp******ć to gwizdzace badziewie zrobic na przelota i smiga ![]() ![]() pozdro |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-12-08 14:50:34 ja widziałem za 150 łuskowa naturalnie firma "x" z miasta"y" ale caaaałkiem całkiem wykonanie i materiały.. |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2004-12-08 15:45:32 |
![]() Bania Lada 2106 RAC Gliwice, Kraków | 2004-12-08 16:21:07 Ja mam komplecik tlumik koncowy +strumienica do poldasa "niby sporowe" nie wiem jakiej firmy bo wszystko kupilem uzywane po atrakcyjnej cenie od kolegi w miare na chodzie.Wszystko bylo spawane bo nie pasilo za bardzo.Nie chodzi masakrycznie jakos w miare cicho bo zostawilem tlumik srodkowymiedzy strumienica i wydechem.Nie widzialem nigdy sesu w pakowaniu kupy kasy w uklad wydechowy sa wazniejsze rzeczy. Juz sie nie moge doczekac sobotniego rajdu jak sie Ladna spisze na hipolu i spawanym moscie.
pozdrawiam |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-08 16:44:38 O strumienicach poczytajcie sobie na tej stronce fajnej, do ktorej dawalem juz linka ![]() Co do tlumika - ja sie nie spotkalem z ocynkowanym ukladem do lady, conajwyzej aluminiowanym, ktory zreszta mam. Najlepsze tlumiory to chyab sa z kwasowki. A teraz o sportowosci ukladow: -kiedys bylem w firmnie zajmujacej sie tlumikami/wydechami - z calkiem inna sprawa niz lada. Czekam... i przyszedl gosc pyta o sportowy wydech do swojej fury-(chyba ren 19) pani wyjela katalog i znalazla mu cios chyba z sebringa, za kosmiczna kwote chyba 2000 zl za koncowke. Pan zbladl, zatkalo go zaczal sie pultac ;-P i mowi ze moze by cos tanszego. Na to pani mowi mu tak - tak mamy tu pseudo sportowe tlumiki za mniejsze pieniadze, ale poza dzwiekiem NIC absolutnie nie daja. O wydechu juz byla masa watkow, wiec nie bede przynudzal(zreszta to powyzej tez juz pisalem) Za duzy tlumik moze pogorszyc sprawe, poza tym musi tez rezonowac odpowiednioo i maaasa innych rzeczy.; Polecam artykul na zsiguli.hu o tlumikach(exhaust system) Tam jest napisane jaki tlumik do jakiego silnika. A jak chodzi o 07/05, 3 i 6 pewnie tez to najlepiej i najtaniej kupic Michaela oryginalnego i wstawic od strzala. |
PiotrWinkowski SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Kwidzyn | 2004-12-09 10:22:52 Witam. Ja mam zamontowany u siebie tlumik przelotowy, firmy MARIX. Tlumiczek jest przelotowy w zwiazku z czym daje ladne basowe brzmienie tylko na wolnych obrotach, potem jest praktycznie nieslyszalny. Zamierzam dokupic do niego jescze strumienice nadzwiekowa. Dopiero w takim zestawieniu auto otrzyma niesamowity dzwiek, a takze wieksza dawke mocy. Juz jednak daje sie bez problemu odczuc szybsze wkrecanie auta na obroty i latwiutkie dochodzenie do krancowych granic obrotomierza, bez najmniejszego wysilku. Jescze czekaja mnie modyfikacje silnika ![]() |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-01-10 13:26:30 sie tu podepne zeby nie było pyskowania ze nowy temat ![]() moje pytanko montował ktos w ładzie kolektor 4-2-1 albo rurowy z poloneza gsi? bo mam mozliwosc kupienie od poloneza GSI 1.6 i zastanawiam sie ile z tym by było roboty????????? pozdro |