Ogrzewanie szwankuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
omega 25v6 gdy jest zalaczone ogrzewanie raz grzeje raz leci chlodne powietrze.zima idzie atu lodowka.mechanik sprawdzal mi techem i powiedzial ze panel w porzadku nadmienie ze zegar od wody raz jest na zero a innymrazem normalnie wskazuje.molw2ili mi ze gdzies masowy luzny .ale gdzie nie mam juz sil.prosze jakies npodpowiedzi.dzieki

Witam.
zacznij od sprawdzenie czy oba weze dochodzace do nagzewnicy sa cieple, sprawdz czy masz podpiety prawidlowo podcisnienie na zawoze trojdroznym.
odnoscie wskaznika temperatury pewnie czujnik zaczyna szwankowac jest umieszczony pod kolektorem dolotowym od strony podszybia dosyc kiepskie dojcie ale da rede zdemontowac bez zdejmowanie kolektora.
pozdro

nie wiem czy chodzi o trojdrozny ale cos takiego wymieniale w lato bo mi ciekl. jest na podszybiu dwa weze gumowe i z gory jest podcisnieniowy,caly plastikowy sred,ok 4 cm.na razie dzieki

koniec.przyczyna byla taka zezawor na dwa przewody gomowe i od spodu pradowa wtyczka byl walniety podlaczylem na krotko wodne pozostawiajac podlaczony pradowy i wszystko wrocilo do normy,tzn wskaznik wody dziala a ogrzewanie 200 stopni z plusem w samochodzie.