MotoNews.pl

LADA 2107 2.0DOHC 2D SPORT/COUPE PROJECT

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie jeden raz siedzac wieczorami zastanawialem sie na zrobieniem czegos oryginalnego. przez 5 lat szukalem specjalnie do tego fiata 131 w wersji dwudrzwiowej, jak wiemy tez wywodzi sie z glownego korzenia fiata 124. juz fiaty 124 coupe mialy montowane silniki DOHC. przemyslalem sprawe, postanowilem zrobic troche projektow, pierw prowizorycznie w paincie, mam bude ktorej mi nie szkoda obspawac a jednoczesnie jest tak zdrowa ze zal ja wyrzucic na smietnik, wiec poprzesuwalbym slupki itdporobil wzmocnienia w tylnych poszyciach w miejscu drzwi tylnych przednie przedluzyl, i takie auto nie zrobilbym do rajdow ani do jakiegos upalania na codzien lecz dla siebie, wiec widzialbym szyby z plexi, wloty w blotnikach do chlodzenia tylnych hamulcow nie atrape a prawdziwy wlot, maska z wlotem do filtra powietrza, spojler przedniego pasu z wlotami na przednie zaciski. i to wszystko chcialbym wyspawac z blachy, wyprofilowac na gientarce, wiem ze to masakrycznie duzo pracy wymaga i czasu. ale mam bude i fantazje mysle ze jak skoncze czerwona, i trojeczke, moge sie zabrac za siodemeczke

mniej wiecej chcialbym cos takiego uzyskac:

maske zrobic pod grill jak 2105 i zastosowac okragle lampy. moze dodatkowo jeszcze dwa duze okragle halogeny ma to wygladac podobnie do tej maszynki:

spodziewam sie ze pare osob powie ze to profanacja, nastepne pare ze lady mialy zakladane te poszerzenia,
a ja powiem ze szkoda ze nie zrobili 2107 w wersji 2d bo mogloby sie okazac ze wlasnie w taka strone bardzo duzo samochodow zostaloby pociagniete, szkoda tez ze fabryka waza nei budowala lad w wersji dohc.

Cytat:
2009-12-04 14:05:01, 2107-PROJECT pisze:
spodziewam sie ze pare osob powie ze to profanacja

O ile byłem jednym z czołowych krytykantów Twojego poprzedniego, na szczęście nie dokończonego projektu łady ze zderzakami od polda, o tyle wg mnie tym razem Twoja koncepcja jest bardzo ciekawa. Myślę że taka łada 2d, z solidna glebą, dobrym zawiasem, szerokimi błotnikami itd będzie wyglądać super.
Od siebie tylko dodam, odnośnie błotników, że widziałbym 2 opcje. Albo klasyczny kit vfts, ale jeśli jest dla Ciebie zbyt mało oryginalny, to widziałbym tu błotniki w stylu Lancii Delty Integrale, ewentualnie coś zahaczającego o imprezę 22b (tylko mniej okrągłe, pasujące do kanciastej łady!).
3mam kciuki za ten projekt, mam nadzieje że tym razem coś z tego wyjdzie !

PS. Oczywiście dla mnie najfajniejsza by była wersja wyścigowo/rajdowa, z klata i wszystkim. Jednak zdaję sobie sprawę że wyposażenie łady w rajdowe graty wielokrotnie zwielokratnia jej wartość, ale nawet w wersji drogowej już mi się podoba Twoja nowa łada

Zgadzam się z Andrew i 3mam kciuki Powodzenia

Tylko jedna mała uwaga - może jednak nie upodabniaj na siłę łady do fiata, zrób fajną 2 drzwiową łade .

Przejrzyj sobie ten projekt: -please.html]impreza 22b kombi
Chłopaki tam właśnie przerabiają imprezę 5d na 3d i poszerzają błotniki. Może jakiś ciekawy patent Ci się rzuci w oczy

[ wiadomość edytowana przez: Andrew01 dnia 2009-12-05 11:51:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: Andrew01 dnia 2009-12-05 11:52:46 ]

link mi nie zapala :p nie no to jest kwestia ustawienia studiow, zrobienia 2103 zaprojektowania wszystkiego, na papierze, na kompie zakupu migomatu i wyciagniecia czarnej lady z szopy na warsztat wyskrobania karoserii przepiaskowania spodu wywalenia wszystkiego postawienia na klockach budy i wstawienia dachu ustawienia szczelin naprawde bo to jest ostro pokindzoloneprzestawienia slupkow i sklejenia drzwi,zaczne od szczelin jak to sie uda zrobic i dach to pojade dalej a jak nie to trudno

Na ostatnim zdjeciu to o czym mowi Andrew ,czyli poszerzki w stylu HF integrale

otoz to tylko ze mnie bardzo podobaja sie poszerzenia z 131 abarth. i te samochody maja cos podobnego w sobie jednak wzreszta w dzisiejszych czasach nie ma nic co nie jest do zrobienia, tylko zastanawia mie czy starac sie ja ulepic z wlokna czy starac sie zrobic przynajmniej wiekszosc z metalu a nawet jak bede mogl wszystko jak sadzicie?? wlokno lekkie odelze ja, metal pewny nie palamie sie

Cytat:
2009-12-05 18:02:31, 2107-PROJECT pisze:
zastanawia mie czy starac sie ja ulepic z wlokna czy starac sie zrobic przynajmniej wiekszosc z metalu a nawet jak bede mogl wszystko jak sadzicie?? wlokno lekkie odelze ja, metal pewny nie palamie sie

Ulep z blachy i szpachli co Ci się podoba, potem zrób z tego formy, wywal te ulepione rzeczy z auta, z form zrób pozytywy i wrzuć na auto lekkie gotowe elementy .

A linka nie mogę wrzucić, tzn wrzucam go poprawnie, a jak kliknę wyślij to link się zmienia i nie działa, dziwne...

Cytat:
2009-12-04 23:41:58, Andrew01 pisze:
Myślę że taka łada 2d, z solidna glebą, dobrym zawiasem, szerokimi błotnikami itd będzie wyglądać super. Od siebie tylko dodam, odnośnie błotników, że widziałbym 2 opcje. Albo klasyczny kit vfts, ale jeśli jest dla Ciebie zbyt mało oryginalny, to widziałbym tu błotniki w stylu Lancii Delty Integrale, ewentualnie coś zahaczającego o imprezę 22b (tylko mniej okrągłe, pasujące do kanciastej łady!).

Kurcze podoba mi się ta koncepcja szczególnie te poszerzenia w stylu Delty Integrale

Przemyslalem, poszukalem, obadalem

tak widze moją prace która planuje poczynic i zajmie mi to sporo czasu wiem wiem wiem. efekt ma byc ze tak powiem odwzorowaniem tego samochodiko jedynie nie pasuje mi ten tylny zderzak, ale kolorek i ta bryla i te lampy z przodu tak ma byc :

To moze kup poprostu mirafiorke

ja mirafiorke juz kupuje 3 lata trafila mi sie za ten czs jedna za 800zl dwudrzwiowa zupelnie na chodzieale coz uprzedzil mnie koles