Sprzęgło - jaka firma?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepraszam , ze zadaję pytanie na temat Opla omegi ale na forum Opla nie ma chętnych o odpowiedzi na moje pytanie.....
Nie chodzi o samochód tylko czy miał ktos do czynienia z produktami takich firm? Może ktos podzieli sie doswiadczeniami?

Muszę szybko i tanio wymienić sprzegło bo obecne już prawie padło... nie chce inwestować za dużo kasy , planuję jeździć tym autem jeszcze około 2 lat , czy około 40tys. km. Czy takie jak poniżej dadzą rade? Miał ktoś do czynienia z takimi sprzęgłami? Czy lepiej nie ryzykować i wybulić na drozsze LUK-a?

FAKrosno

MecArm

Quinton Hazell

Napewno nie kupuj LUK-a,rozpadło mi się po 20 kkm w Pudziaku 406...nikomu nie polecam tej firmy

Cytat:
nie kupuj LUK-a,rozpadło mi się po 20 kkm

Wszędzie znajdzie się czarna owca.

A z tych co podałem cos podejdzie? Miał ktoś z takimi firmami do czynienia?
Jak LUK padł to co kupiłes później?

samochód został przekazany w inne ręce...

na 40k jak nie bedziesz ciagal na jakims haku przyczep to nie ma znaczenia ktore wezmiesz, one maja pozyc po 80-100k

Cytat:
2009-12-08 15:34:09, Buba030 pisze:
Przepraszam , ze zadaję pytanie na temat Opla omegi /..

Za to się na pewno nie obrazimy ...ale za to , że po 5 latach bytowania na forum utworzyłeś nowy wątek zamiast looknąć w wyszukiwarkę (ewent. coś poczytać) i skorzystać z gotowca (jest ich dobre 4 strony!) tak!

Jeśli już, nie masz konkret typu , podjedź do np InterCars, spytaj handlowców co im się najlepiej sprzedaje ze sprzęgieł do tego autka, na co mają najmniej reklamacji , zawsze jest to jakiś wyznacznik

Cytat:
2009-12-09 09:50:51, bogdan1 pisze:
Za to się na pewno nie obrazimy ...ale za to , że po 5 latach bytowania na forum utworzyłeś nowy wątek zamiast looknąć w wyszukiwarkę (ewent. coś poczytać) i skorzystać z gotowca (jest ich dobre 4 strony!) tak!

Hmm.... patrzyłem w wyszukiwarke, jest rzeczywiście cała masa tematow o sprzegle , ale dotyczących Espero , nie chciałem mieszac w tamtych tematach , bo tematycznie raczej to nie podchodzi , poza tym , zadna z tych firm , które opisałem nie była tematem analizy w tamtych watkach....
Ale OK , przyjmuje słowa krytyki , moze lepiej było podłaczyc sie pod istniejacy temat.....
Niestety teraz raczej juz sie tego nie poprawi....

A może by tak Kolega Autobus coś z praktyki podrzucił ??...nie rozumiem dlaczego milczy w pokrewno-roboczym swojej branży wątku

Ja mogę polecić tylko Luka i Sachsa ale to drogie zabawki, a nic innego nie mamy.
W Luku znajduje się czasem Sachs i na odwrót.
Ludzie kupują i naprawdę nie ma na to reklamacji.
Przynajmniej ja żadnej nie widziałem.
A kolega chce coś taniego więc się nie odzywałem.

dzieki wszystkim za pomoc.
Soprzegło juz zamówione , zdecydowałem sie jednak na LUK-a.
teraz czekam na przesyłke.

Cytat:
2009-12-10 14:55:53, Buba030 pisze:
"..Soprzegło juz zamówione , zdecydowałem sie jednak na LUK-a..."

Cena ?

Trochę poczytałem w tych zlinkowanych przez Ciebie ...nie wiem na pewno ale nosząc się z konkret opcją sprzedaży auta za jakiś tam rok z kawałkiem, gdyby było dużo taniej to wybrał bym to z gwarancją na 2 lata ..nikt nie da takiej gwarancji na badziewny produkt (raczej )

Cena? 490PLN

Co do tej gwarancji to rzeczywiscie jest to jakiś argument , ale jeśli musiałbym z niej skorzystac to niestety samochód musiałbym postawić w warsztacie na kilka tygodni : wymontowanie sprzęgła , wysyłka , rozpatrzenie reklamacji (14 dni) , odesłanie sprzęgła , montaz. No i jeszcze trzeba by udowodnić, ze nie jest to z powodu złej eksploatacji auta , a z doświadczenia wiem, ze jest to trudno jednoznacznie udowodnić...... wiec lepiej z tej gwarancji nie korzystac......

Cytat:
2009-12-10 19:45:38, Buba030 pisze:
Cena? 490PLN Co do tej gwarancji ..

Cena jest super! /nawet "warsztatowy hurt" w Carsie jest ponad 20% droższy /

Co do tej gwarancji...szkopuł w tym , że czy kupisz LUK-a czy coś tam coś tam....procedura jest identyczna , zawsze to kłopot

Niech służy długo i szczęśliwie

Cytat:
2009-12-10 19:45:38, Buba030 pisze:
Cena? 490PLN Co do tej gwarancji to rzeczywiscie jest to jakiś argument , ale jeśli musiałbym z niej skorzystac to niestety samochód musiałbym postawić w warsztacie na kilka tygodni : wymontowanie sprzęgła , wysyłka , rozpatrzenie reklamacji (14 dni) , odesłanie sprzęgła , montaz. udowodnić...... wiec lepiej z tej gwarancji nie korzystac......

Sprzęgło, gwarancja i taki burdel ?
To ja na zderzak + robota mam czekać maksymalnie 14 dni roboczych... Więc lepiej w coś lekko przyjebać niż reklamować sprzęgło.

Cytat:
2009-12-10 20:12:32, DeeJay pisze:
Sprzęgło, gwarancja i taki burdel ? To ja na zderzak + robota mam czekać maksymalnie 14 dni roboczych... Więc lepiej w coś lekko przyjebać niż reklamować sprzęgło.

ależ Michał! Popatrz na to z innej strony ...trzeba naprawdę MOCNO w coś przyjebać żeby robić sprzęgło

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-12-10 20:17:24 ]

Cytat:
2009-12-10 20:12:32, DeeJay pisze:
Sprzęgło, gwarancja i taki burdel ? To ja na zderzak + robota mam czekać maksymalnie 14 dni roboczych... Więc lepiej w coś lekko przyjebać niż reklamować sprzęgło.

Przy wysylkowej sprzedaży jest niestety "burdel". Ale i ceny zakupu niższe - coś za coś.

A co do meritum - fiord LUKa wkłada na I montaż, więc chyba przyzwoite graty.

Przyzwoite to jest sprzęgło w Tico. Moja siostra ma już 300 000 na fabrycznym
Ale budy już prawie nie ma

[ wiadomość edytowana przez: slayter dnia 2009-12-10 22:44:44 ]

Cytat:
2009-12-10 22:44:02, slayter pisze:
Przyzwoite to jest sprzęgło w Tico. Moja siostra ma już 300 000 na fabrycznym Ale budy już prawie nie ma ..

przecie Kol.pyrekcb Ci napisał ..."..coś za coś

a bardziej serio..niezły wynik, naprawdę niezłe sprzęgło

Ja bym się za bardzo nie emocjonował przebiegami, dopóki nie dowiemy się, jaki kierownik i jakie trasy robił autkiem.