Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
uba astra 1.6 16v lublin | 2003-08-28 22:45:20 witam klubowiczów
co sądzicie na temat utwardzenia zawieszenia przez gumy (pierścienie gumowe) wkładane w spręzyny? czy to działa, jest bezpieczne? p.s. takie gumy są dostępne na allegro pozdrowienia |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-08-28 22:47:08 Może to zabrzmi śmiesznie ale kiedyś parę lat wstecz kumpel kupił Ładę 2107. Wiecie co było w sprężynach ? - piłeczki tenisowe!
![]() |
![]() LUK CiViC wołomin | 2003-08-29 09:23:02 Witam!!!
Jeśli chodzi o utwardzanie to jedź do fachowców. Oni dobiorą Ci odpowiednie sprężyny do amortyzatorów. Musisz też określić czy będziesz jeździł sam czy z kimś. Ja miałem utwardzony tył i jak jeździłem sam to było super, ale jak zrobiłem trasę pełnym autem to złamał się amortyzator przy dolnym mocowaniu. Jeśli chodzi o te gumy to już lepiej zostać przy oryginalnym zawieszeniu. Pozdrawiam |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2003-08-29 10:29:08 takie gumy wlada sie takze w sprezynyeby np nie bijalo jak obnizysz auto na sprezynach a nie zaozysz krotszych amorow! Ja np tak mialem w wojej asterce po obnizeniu 50mm przod i 30mm tyl. NAPEWNO nie kupuj sbie takich gadzetow do skrecania sprezyn!!!!!!!!!!! Sprezyny "sport" to wydatek do Astry od 450 - 550 PLN |