Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() conte yariska warszawa | 2003-08-29 11:50:36 moze cos Ci tam wlecialo ![]() ![]() mialem cos takiego kiedys ![]() ![]() ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-08-29 11:57:49 Kolego!!! To śwista twój ANIOŁ STRÓŻ!!! 130- 140... km/h? Toż to szok!!! |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-08-29 12:34:26 Może coś wpadło w przewód powietrza z prawej strony i blokuje swobodny przepływ powodując świeszczenie? |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-08-29 12:57:37 Miodek nie może się publicznie przyznać do jazdy niezgodnej z przepisami, dlatego 140 km/h Yarisem uważa pewnie za przesadę. Swoją drogą takim małym lekkim autem, to lepeij pewnych prędkości nie przekraczać ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-08-29 13:56:30 kolego zergoline - jak pisałeś jeździsz z prędkością 140 km/h po polskich drogach przy silnym wietrze? Przecież to samobójstwo. I nie twierdzę tu nawet o złamaniu przez Ciebie przepisów... chociaż to inna kwestia.. i tym niech się Miśki zajmują... ale wystarczy Ci niewielka nierówność drogi .. boczny wiatr i pieknie spycha Cię z jezdni. Nie jest to ciężarówka ważąca tony... ale autko o masie 800 kg. Odrobine samokrytyki i ... chyba trochę brawury a przecież żaden z nas nie jest mistrzem kierownicy, chyba że za takiego się uważa. Cóż - każdy ma niby prawo do stanowienia o swoim losie.. ale dlaczego leczenie w szpitalach po takich wypadkach (związanych z brawura kierowcy) .. pokrywać z naszych podatków? ![]() Mimo wszystko - jako koledze klubowiczowi życzę szerokiej drogi. ![]() |
zergoline Toruń | 2003-08-29 14:39:48
... czy bardziej kolega martwi się tym: a) że coś złego mi się przytrafi b) czy że okradnę go z jego podatków ... ... jeżeli to pierwsze to oczywiście rozumiem ale bardziej chodziło mi o nakreślenie mojego problemy a nie kwestji z jaką prędkością jadę ... przyzna kolega, że przeraźliwy dźwięk przy wietrze to coś niezdrowego a wyjściem z sytuacji nie może być WOLNIEJ JEŹDIJ ... jeżeli tak miałoby być to po co max coś ponad 150 km/h .... inna sprawa to czy jazda z taką prędkością to grzech czy nie grzech, ale wątek przecież nie o tym ... więc po co mi kolega prawi morały ... potraktowałem mail kolegi z przymróżeniem oka i nie sądzę bym chciał słuchaś dalej morały kolegi na ten temat ... ![]() ... jeżeli zaś chodzi koledze o podatki to myślę że nie okradnę kolegi z jego puli bo równie rzetelnie to robię ... ![]() Reasumując jeżeli kolega nie ma mi już nic do powiedzenia w temacie wątku to naprawdę dziękuję za troskę ... co do szybkości to widziałem wątek kilka linijek niżej ... może tam warto zajrzeć ? ![]() ".... Swoim b. Scorpiakiem jechałem najszybciej 170 - ale nie ma się z czego śmiać wózek ważył prawie 2 tony- a kierowca.... 130 Taki czołg trudno rozbujać. Silnik 2,0 moc 135 KM. Ale już jest u " żyda" i teraz już Toyotka... te to potrafią Pozdrawiam. ..." ... jadąc wówczas mam nadzieję że kolega też myślał o dziecku które wtargnęłoby na jezdnię przed kolegi rozpędzoną furę ... ![]() ... więc może daruje sobie kolega ... ![]() ![]() ... miłego dnia [ wiadomość edytowana przez: zergoline dnia 2003-08-29 14:58:29 ] |
![]() MarQs TOYOTA DRIVER Yariska Warszawa | 2003-08-29 15:19:33 u mnie tez swiszczy przy tej predkosci (1.0 base). czasem ten swist jest glosniejszy od silnika hehe ![]() |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-08-29 15:23:31
u mnie taż śwista, może ineczej, u mnie bardziej gwizda niż śwista ale to tak bardziej ok 150Km/h |
![]() conte yariska warszawa | 2003-08-29 17:52:24 kazdy placi podatki ![]() ja jechalem dzisiaj 150 i sie nei moge zabic jescze ![]() ![]() co jest kurcze ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-08-29 19:10:55 Kolego zergoline
Mam nadzieję ,że nie uraziłem kolegi... nie miałem nawet takiego zamiaru. Ale jeśli moje słowa dotarły do kolegi .. to na tym polega prewencja ogólna. Jeśli chodzi o moją jazdę Scorpiakiem .. to owszem było 170... ale na torze jazd próbnych w naszej sławnej FSO... tam wtedy pracowałem. I proszę mi wierzyć nie mogło się ( prócz kierowcy ) nic złego stać. Ale na ulicy... nigdy ![]() A na poważnie... faktem jest ,że przy większych szybościach i ja odczuwam świst powietrza.. tak więc chyba po tylu odpowiedziach może się Kolega tak bardzo tym nie przejmować. Widocznie ten typ tak ma - to ulubiona odpowiedź naszych mechaników z ASO. Pozdrawiam... i bez urazy. ![]() |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2003-08-29 20:39:38 gdzieś już opisywałem to zjawisko bo u mnie też się to pojawia przy dużej prędkości |