Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2009-12-16 22:07:34 Witam
oto jak można człowieka wyprowadzić z równowagi ,kupiłem w 2007 roku akumulator w firmie feuvert w Krakowie przy CH Zakopianka objęty 3 letnią gwarancją i wlaśnie pojechałem go reklamować ,bo jak autko postoi 2 dni to już nie zagada.Przywitał mnie gośc w podeszłym wieku ,który stwierdził że on tylko ma uprawnienia na sprawdzanie akumulatorów ,no i się zaczeło macha w górę ,sprawdza aku ,póżniej ładowanie i na końcu pobór na wyłączonym zapłonie i tu zaczyna się problem wykrył że pobór jest na poziomie 0,6 A jak stwierdził tyle to pobiera żarówka i kazał sobie to zrobić naładować aku i jeżdzić ,po krótkiej wymianie zdań pojechałem ale spokoju mi to nie dawalo więc podpinał swój miernik pod wypiętą klemę od (-) i badam przepły do aku i co i wychodzi 0,06 a pod odłączeniu alarmu 0,04 testuję jeszcze na zapalonej lampce w kabinie i wychodzi 0,6 ,no to opanowała mnie biała gorączka tym bardziej że podróż do warsztatu zajeła mi 2godz w obie strony (korki) ,postanowiłem że teraz pojadę i oddam sam akumulator niech go testuję nawed tydzień .I tu moje pytanie może ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem ,jak można uzyskać pozytyne załatwienie reklamacji bo widzę że te gwarancję 2 czy 3 letnie to pic na wodę chodzi oto żeby sprzedać towar. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-12-16 23:55:41 pic na wode.
pare dni temu podobna sytuacja z tym ze aku kupiony 2009r. styczen, auto siotry, aku kupiony w norauto, gwarancja na podstawie paragonu ktory zaginal. Auto 2 dni stalo i aku nie odpalal. pojechalismy do elektrykow zeby zobaczyli czy da sie cos z nim jeszcze zrobic i sie okazalo ze aku dobry a ze byl pobor pradu w bagazniku zarowka caly czas swiecila. Teraz po naladowaniu jest wszystko ok (zarowka z bagaznika zostala wyjeta) Gwarancja na aku to sciema, 1/100 idzie pozytywnie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-12-17 09:41:51 Podobny pic jak z gwarancją na opony. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-17 09:52:00 Kolego Rospur ..proponuję napisać e-mail do centrali Feuvert
Kolego Adamesce...a może, miast wyjmować żarówkę warto by dociec przyczyny (bo pewnie b. prosta) i naprawić "usterkę" z marszu ? Piotr_ek, co do gwarancji na opony-wczoraj wysłałem do reklamacji Dunlopa (2 sezony jeździłem-"buła" wyskoczyła z boku -tak naprawdę nie wiem czy moja wina bo gdzieś przyrżnąłem w niewiedzy, czy opony), ciekaw jestem reakcji gwaranta /spodziewam się "niechętnego" wyroku ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-12-17 10:08:43
prosciej bylo...auto siostry, ja za szwagra robic nie bede wszystkiego. Przyczyna jest znana. Uszkodzony wylacznik w klapie bagaznika, niemozliwy zeby dostac na miejscu, jest zamowiony, cena 8 zl (tanszy jak do espero ![]() |