MotoNews.pl

Zagłówek mi sie zaklinował

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Włożyłem zagłówek od "intergroclina" do zwykłego fotela w caro , żeby zobaczyć jak wygląda ... i mi sie zablokował... Błagam pomocy! Jak go wyciągnąć... bo na chama nie pójdzie ! Prosze o wskazówki !

Pokiwaj nim na boki ciągnąc równoczęsnie do góry. A jak nie pomoże to przyjedź do mnei to wyrwę zagłówek na siłę.. . chyba nie wątpisz w to

Już różnych rzeczy próbowałem.... chyba w dalszej perspektywie bede musiał skorzystać z drugiej opcji. Najgorsze jest to, że daję fotel do przeróbki w środę i muszę ten popieprzony zagłówek sciągnąć !

Zobacz czy na oparciu fotela nie ma jakiegoś wgłębienia. Może być tam guzik blokada, który po wciśnięciu zwalnia blokadę. Tak jest w Mercedesie może i tak jest w Polonezie.

jedyna skuteczna metoda,jaką znam to wcisnąć zagłówek na max a potem energicznie pociągnąć do góry.U mnie zawsze działało.Trzeba tylko uważać,żeby sobie krzywdy nie zrobić

Dokładnie tak jak napisał Kaovietz - na końcu prętów zagłówka jest "wgłębienie" które trzyma zagłowek aby nie wypadł - na wyciągniętym nie ma takiej siły abyś je "pokonał" dlatego po maksymalnym włożeniu pociągnj energicznie do góry - tylko uważaj na podsufitówkę żeby ci sie wgłębienie w dachu nie zrobiło

Opóść oparcie i ciągni do tyłu, napewno sobie wgłębiena w dachu nie zrobisz, tylko uważaj byś sobie zębów nie wybił

A ja mam jeszcze leprzy patent rozłoz siedzenie otwoż klape i przywiąż zagłowek liną do drzewa rozpędź sie no i nie ma bata musi wyść no chyba ze wyjdzie całe siedzenie

a ja proponuje wcisnac pomiedzy zaglowek a fotel podnosnik samochodowy, powinno wyjsc ( sadze ze prostrzy sposob od linki i drzewa bo nie ma ryzyka ze fotel wyleci z samochodu a samochod pojedzie)
pozdrawiam izycze powodzenia dowciapny

To co proponują koledzy poniżej to wersja HARDCORE MADAFAKA EDYSZYN LIMITED,podoba mi się zwłaszcza koncepcja z drzewem ,choc podnośnik to też niezły myk....A tak serio,to żadne patenty siłowe nie pomoga,tu trzeba głową,a nie siłą łapsk

Cytat:

A ja mam jeszcze leprzy patent rozłoz siedzenie otwoż klape i przywiąż zagłowek liną do drzewa rozpędź sie no i nie ma bata musi wyść no chyba ze wyjdzie całe siedzenie

Rewelacja !!! Popłakałem się ze śmiechu. Zaj%&$sty pomysł.

[ wiadomość edytowana przez: Lafaar dnia 2003-08-30 10:27:36 ]

Nigdy bym nie przypuszczał że jest tyle sposobów na wyciągnięcie zagłowka

Hej... może ma ktoś intergrocilny i może tam jest jakiś inny sposób na wyciagniecie zagłówka. Podstawowa róznica w budowie pręcików wchodzących do fotela to to, że nie ma na zagłówku z intergroclina tych malutkich wcięć pozwalających na regulacje wysokości.

Cytat:
2003-08-30 12:08:45, Waga pisze:
Podstawowa róznica w budowie pręcików wchodzących do fotela to to, że nie ma na zagłówku z intergroclina tych malutkich wcięć pozwalających na regulacje wysokości.

Niezgodze sie z tym. Intergrocliny mam od nowosci i w pierwszych zaglowkach rzeczywiscie nie bylo tych nacienć. Ale jak dokupilem zaglowki na tył to juz byly z wcieciami. Tez bez nacienc sa lepsze

A jak się je wyciaga road-runner ?

zamiast wyciagac zaglowek z fotela, to moze wyciagnij fotel z zaglowka. dasz rade!

Oba typy tak samo. Najpierw na dół a potem silnie szarpnac. Trzeba uwarzac aby w szczeke przy wyciaganiu nie dostac

[ wiadomość edytowana przez: road_runner dnia 2003-08-30 13:09:49 ]

Cytat:
2003-08-30 13:07:53, pagan pisze:
zamiast wyciagac zaglowek z fotela, to moze wyciagnij fotel z zaglowka. dasz rade!

Cytat:
2003-08-30 13:07:53, pagan pisze:

Pagan, napewno jesteś w tym ode mnie lepszy.