Kolorowy elx by kaszel1510

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Aktualny przebieg: 81 000 tyś km
Nazwa bądź kod lakieru: Błękitny XP
Historia auta i jego eksploatacji: Ogólnie do generalnego remontu
Plany co do autka: Doprowadzić do ideału

Oto fotki po kupnie:

-progi odpadały
-błotniki pordzewiałe,maska też
-brak podłogi i prawie wszędzie zaawansowana korozja.

Z czasem powoli kompletowałem i zacząłem zmieniać elementy które sie do tego kwalifikowały narazie jestem w trakcie prac nad blacharką choć mechanika też jest robiona fotki

W silniku jest nowy olej wraz z filtrami, nowe przewody i świece nowy rozrząd oraz pasek klinowy. dysza wolnych obrotów z fl oraz rurka z 600 nowe wszystkie uszczelki linki od ssania i sprzęgła.Z blacharki ogarnąłem na razie drzwi maskę, klape tył nowe progi i progi wewnętrzne oraz troche szpachli oraz jakieś małe spawano podszybia.

Fotki zdobyte przypadkowo.Zrobił je 14lat fan 126p jeszcze bez malca.Znalazł mnie wkleił na inne forum i dał cynk na gg :] .A oto fotki

Wymiania gaznika wkońcu ;D

Takie tam najbardziej aktualne

Wszystko robione samemu pas jest tymczasowo tak posmarkany a docelowo już leci do mnie nowy nie miałem kasy i zrobiłem taki drut mam nadzieje że wybaczycie jakoś w styczniu bedzie nowy pas zakładany do maluszka .
Jeżeli ktoś ma częsci blacharskie i coś z zawiasu do el to prosze pisać

WTF ? Forum terytorium to nie tu

ładny szczurek, załóż mu glebę, felgę i bagażnik ze śmieciami na dach i będzie szczur pierwsza klasa.

lubie eleganty ale ich blacha to jakas masakra...

Co to k...wa jest?????

a to jest spawane elektroda? czy 1 raz miales miga w rece
dobrze, ze usunales lakier przed spawaniem...

Jakby Cie interesowaly czesci blacharskie to mam w takim blekitnym kolorze przednia maske oraz drzwi lewe i prawe tylko bez ramek szyb i lusterek.Maska do malowania bo jest porysowana odezwij sie na priv to mozemy dobic targu Ps tez lubie eleganta w swoim zyciu mialem juz ich bodajze 4 sztuki ale tak jak wspomnial jago blacharka u nich krucha takze podziwiam Cie ze chce Ci sie bawic w taka reanimacje eleganta Nie lepiej bylo poszukac jakiegos fl badz st?

Pokaż te dokładniejsze foty z prac przy pasie przednim

Przód był spawany byle jak żeby trzymał sie kupy dlatego że przewidywałem nowy pas a z przyczyn ode mnie nie zależnych auto musi mieć pas dlatego jest tak zrobione a nie inaczej.Pas przyjdzie niedługo to się zrobi jak trzeba tak samo podłoga będzie cała nowa.Będa dokładne foty z prac bo to dopiero początek.Szukałem fl ale nic nie było byłem głupi i wziołem el niestety potem była okazja kupić bude tylko pas do wymiany ale zaczołem dłubać swoja i niestety nie wiedziałem tak naprawde w co się pakuje .Teraz jest już lepiej no ale dużo jeszcze brakuje. Paszczus poszlo pw nie musi być w takim samym kolorze bo auto będzie malowane muszą to być albo nowe lub zdrowe elemanty

zycze Ci wszystkiego najlepszego bo mi Cie żal...
btw napisz ile masz lat

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2009-12-26 21:22:57 ]

oj tam zaraz jedziecie po człowieku bo ma b.skorodowanego(ja mam bardziej )malucha i części w różnych kolorach i jest M Ł O D Y.ładnie to tak??

Niestety za błędy młodości należy się zjebka. Taka kolej rzeczy jest, dorastając popełniamy różne błędy, za jedne opierdala nas życie a za inne ludzie na forum. Myślisz że mnie nie nikt nie opieprzał? Ciągle się to zdarza zresztą, znaczy się że nie dorosłem do końca No ale coś też w międzyczasie udłubałem.

W tym przypadku zgodze się z Tobą,Kaszel(zresztą tak jak ja)popełnił błąd że kupił tego malucha "na szybko"zamiast poszukać głębiej i kupić coś zdrowego,czyli niestety daliśmy dupy przy wyborze.

Ja mam 18lat i zjebki się należa bo dałem ciała.Kupno na szybko konkretnego padła co teraz się mści.Drugi raz gdy nie wziołem budy która miała nową podłoge itp była w fajnym stanie kosmetyka do robienia za grosze,Trzeci bład to pruba robienia jak najtaniej remontu naspawywanie blachy na podłoge .Ale teraz zmondrzałem i staram sie naprawić to zakupiłem już nową podłoge do tego leci do mnie nowy pas przedni i kilka reperaturek.Wiem na zdjęciach nie wygłada to super przyznaje też zwaliłem ale teraz staram się jak moge i mam nadzieje że to zrozumiecie głupie decyzje niestety i zle zaczęty remont.Tak jest jak staje się samemu na placu boju i zero pomocy jak co trzeba wykonać

Nie zniechęcaj się.Ja mam malucha tylko dzięki temu że ma 90% rdzy i ojciec oddał mi go za free Jeśli doda ci to otuchy to dziś w swoim wymieniałem progi dużym śrubokrętem tzn.tak zgniły

Panie - wypierdol pan te chujnie na złom i kup se pan inną lepszą budę i nie zawracaj pan dupy tym rdzawym szitem bo to się nawet na żyletki nie nadaje bo metalu w rdzy za mało

To widze że nietylko ja się wpakowałem e G****** zwane elegantem. Naszczęscie się go już pozbyłem i teraz kombinuje cosik pocichu przed wszystkimi Radze Ci poszukaj innej budy zanim zaczniesz robić a tajle Ci się przydadzą wrazie W.

A ja z bratem dorwałem w lato ELX-a 2000 rok,60000km od "babci"
za 1250zł a sprzedaliśmy za 2500zł i mimo że elegant nie miał najmniejszej rdzy a podwozie zabiteksowane równo.Tak więc nie każdy elegant to gówno

Cytat:
2009-12-27 17:40:01, Nowy666 pisze:
A ja z bratem dorwałem w lato ELX-a 2000 rok,60000km od "babci" za 1250zł a sprzedaliśmy za 2500zł

Widzę, że masz zadatki na handlarza

Sam posiadam El'a ale tak samo jak Wariad drugi raz w to samo bym się nie pchał. Niby mam garaż, auto w zimie prawie nie jeździ a i tak gnije w chuj. Co chwila jakieś zaprawki, poprawki ogólnie cipa w kwiatach i rzeźba w gównie z tym.
W takim stanie nabyłeś tą budę, że ja Cię wogóle podziwiam że chce Ci się z tym babrać, a to że nawet jak Ci się uda to doprowadzić do jako takiego stanu to i tak nie będzie to co fabryczna buda i okaże się to stratą kasy. Więc pozbądź się tego puki możesz i szukaj czegoś w lepszym stanie, bo to co znalazłeś to chyba jakiś akt desperacji.
Pozdro
Judasz