MotoNews.pl

Czy wupex zwiększa spalanie ? [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Z góry przepraszam za ten temat,ale męczy mnie jedno pytanie : mam w swoim kaszelku założonego wupexa małą puszkę bez sitka i ogólnie to nic nie daje,i zarazem mam pytanie czy taki wupex faktycznie może zwiększać spalanie ?
pozdrawiam

ja ma tekle i nic mi nie zwiększyła...ale tekla to full wypas jest

zwiększa moc moment i spalanie

Z ta moca to jest roznie odsylam do
http://tdoening.webpark.pl/wydech.htm

Witka, tak zgadza się podnosi spalanie...ale w niedużym stopniu, co zaś się tyczy mocy i momentu polecam stronke co dał kolega poniżej. Jedno wiem seria lepiej wypada niż Wupex. Jeśli Wupex to tylko stara pucha bez sitka coś daje ile nie wiem.....pozdrawiam

jeśli rzeczywiście różnice w mocach osiąganych na wupexie/serii są tak nieduże, to znaczy, że znacząco nie zwiększa on opróżniania (choć producent zapewnia o 25% mniejsze opory przepływu), a więc i napełniania

Ali gdzieś na jakiejś stronie zapodał wyniki po Wupexie i seria. Wypadła lepiej seria. Pozdrawiam

A tak przy okazji to jaki moze byc glosny tlumik, jak to jest w przepisach bo znow mnie zatrzymali i mowili ze jest zaglosny wiec chcem sie dowiedziec jaki moze byc glosny zmierzyc to i w razie czego sie klucic zeby przyjechal polonez z tymi miernikami i pomierzyl.

jedź na stację diagnostyczną, choć nie wiem, czy na wszystkich mają... to się mierzy jakoś w 3/4 obrotów i dopuszczalny jest hałas ok 90 dB (nie pamiętam dokładnie)

Dopuszczalna norma halasu wybosi 93db ..
Ciekawe czy by sie do mnie przyjebali ja mam pusta puszke ta najtansza troszeczke sobie na niej pomrukuje.