Bardzo częsta regulacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,mam taki kłopot .Posiadam instalację 2generacji i praktycznie co tankowanie jest potrzebna regulacja ,zwiększa się spalanie ,słabnie i bardzo ciężko przełącza się na gaz .Przebieg na gazie około 70 tyś.km. Gazownik mówi że jest to wina reduktora .Co sądzicie o moim przypadku ? Jutro postaram się dodać dane instalacji .Z góry dzięki za info .

Gazownik na 90 procent ma rację.
Podaj emaila to prześlę ciekawy artykuł opisujący samochód jeżdzący na zużytym reduktorze i po regeneracji reduktora.

Zły skład mieszanki = kłopoty. Lepiej tego uniknąć.

Zakładam, że na benzynie chodzi poprawnie.Jako długoletni już były uzytkownik instalacji I generacji (II niewiele się różni), sprawdziłbym szczelność instalacji między reduktorem i ogólne przepustnicą (bo nie wiedomo czy to gaźnikowiec, czy coś nowszego), a te instalacje są na to bardzo wrażliwe. Dopiero po wykluczeniu tego brałbym pod lupę reduktor.

Witam dzięki za informacje .Silniczek mam trochę nowszy 1,3 16v z wtryskiem 86KM 99r cały przebieg to 104 tyś km. na gazie 75tyś km. Reduktor -BRC TECNO 100KW , wielozawór - BRC ,elektronika - BLITZ .I praktycznie od około 40 - 50 tyś km. mam z tym kłopot .Szczelność całego układu zasilania sprawdzałem jest ok . Słyszałem ,że BRC nie jest zbyt rewelacyjną firmą . Cy warto było by się zastanowić nad zmianą reduktora na inny ? A i jeszcze jedno co sądzicie o regeneracji czyli wymiana wszystkich wnętrzności czy jest to warte zachodu Serdeczne dzięki za info

Witam

Witam wczoraj zapomniałem dodać emaila karpika1@wp.pl .Z góry dzięki Hyperion za namiary artykułu .

Wszyscy psioczą na reduktory BRC a ja uwazam, ze są bardzo dobre i będą bardzo długo słuzyć, jesli się im pozwoli rozgrzać przed pracą. A ze Polak lubi oszczędzać i odpalać zimny silnik nawet zimą na gazie ( bo przeciez benzyna droga ) to pózniej mu ta oszczędność bokiem wychodzi i trzeba wymieniać wszystkiemu winne membrany w reduktorze.
Sam mam BRC BLITZ-a w 4 lata zrobiłem ponad 100 tyś km i instalacja dziala super.

zp masz farta ja zawsze odpalam na benzynie ,jestem tego zdania ,że ona też muszą sobie popracować inaczej lubi trafić szlak pąpe i wtryski .

Wyregulowałem zawory i jest cacy ,na gazie trzeba częściej sprawdzać luzy !!!!