| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-29 21:07:12 wartoby zbadac cisnienie w przypadkowym czasie. doktor mierzyl Ci pare razy ? no chyba ze nie korzystal z elektroniki cisnienie ogolnie b duzo zalezy od stanu umyslowego czlowieka. znam ludzi ktorzy u nas na zawodach (kiedys trenowalem Jiu-Jitsu) mieli cisnienie podobne jak Ty i wszystko przez nerwy. mojego znajomego nie dopuszczono do finalu turnieju w krakowie wlasnie przez ostro podwyzone cisnienie a 3h po sytuacji... powrocilo mu do normy. Strasznie byl tym faktem wk*#ny bo przez lekarzy "dobrowolnie" oddal 1 miejsce slabszemu przeciwnikowi. |
KUKI BMW5 warszawa | 2003-08-29 21:16:35 proponuje browar albo dwa na rozluźnienie i oniżenie ciśnienia |
witoldnowak Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2003-08-29 21:24:51 raczej dwa!
pozdrawiam Wicio |
witoldnowak Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2003-08-29 21:57:32 po kiego grzyba pytanie?????????
kurwa mać grzybgki welocypki + mania i będzie good ale po chój zawracać gitarę??????? phehhhh wicio |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-08-29 23:04:25 o QRWA!....to już prawie nie żyjemy Dobrze,że jest "999" !! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-08-30 00:27:46 Hmm to ja mogę sie pochwalić żółwiowym tętnem i ciśnieniem, wynik przeważający jaki mam to 90/60 - ale bywał przypadki niższego, tętno na ogół mieści się poniżej 50. Podobno to efekt uprawiania sportu w okresie tzw. dojżewania...
Generalnie szybko się nie męczę a jak widzę gości oblanych potem to zastanawiam się co jest ze mną że ja tego nie mam... PS. Nie pije i nie palę, ale sex to regularnie... dobrze robi na kondycję... |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-08-30 01:10:21 |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-30 21:33:12 NIo wiec tak mialem tez takie problemy okazal osie naszczescie ze to wada opaski uciskowej a nie mjego cisnienia.!
Po pierwsze idziesz do lekarza pierwszego kontaktu on ci daje taka ksiazeczke do wpisywania wynikow pomiarow ulotki itp.! potem bierzesz cisnieniomiez i mierzysz sobie 2 razy dziennie jak okaze sie ze przez dluzszy okres czasu masz takie wysokie to zacznie sie leczenie... jes cos takiego jak cisnienie bialego fartucha niektorzy dostaja nadcisnienia jak widzia lekarza i to nawet odnich niezxalerzy poprostu tak reaguja na lekarza dlatego nalerzy sobie zrobic badania np: 2 tygodnie 2 razy dzienie i wtedy zobaczysz jak ci wychodzi.! |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-01 12:07:44
No w sumie masz racje, choc wez na poprawke ze dla mnie to nie sa sytuacje extreme hehe. Co nie zmienia faktu ze masz racje
Gdzies juz ktos inny pisal wiec nie bede sie produkowal. Z reszta 999 na pewno ma wieksze doswiadczenie ode mnie w tej sprawie. Ja dysponuje tylko b skromna wiedza w kwestii zdrowia, na tyle skromna zeby jednak wiedziec co i jak w kwestii sportow, o zyciu codziennym sie nie znam (np. postepowanie przy zawale itp), ale zawsze chce pomoc |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-09-01 17:16:17 Ja trenowałem kulturystykę przez 6 lat.
W 6-stym roku ćwiczeń zacząłem mieć silne kłucia w okolicach serca. Zrobiono mi ekg i echo serca. Jak się okazało miałem nadciśnienie - średnio 170 na 110.... do tego wszystkiego okazało się że mam przerost lewej komory serca i poważne wypadanie obydwu zastawek - "preparaty" na perzyrost masy mieśniowej wyszły mi bokiem jednym słowem...lekarze zabronili mi kategorycznie dalszych treningów.... Mniejsza o to... Kardiolodzy chcieli przepisać mi jakąś "chemię" na moje dolegliwości z ciśnieniem.....Przeczytałem sobie ulotkę specyfiku który miali mi przepisać: UWAGA! może powodować wymioty, osłabienia, skoki ciśnienia, nie wolno prowadzić pojazdów...itp...itd.... Podziękowałem doktorkowi i zaczołem leczenie na własną rękę. Kupiłem sobie dwa specyfiki ziołowe: ALIOFIL (czosnek w tabletkach) i PASSISPASMIN (waleriana) już po tygodniu ciśnienie wróciło mi do normy i tak pozostało do dnia dzisiejszego.... wyleczyłem się sam.... bez potrzeby brania prochów.... |