Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nowy666 Głosków | 2010-01-02 15:10:31 |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-01-02 16:30:30 wygooglawszy:
podciśnieniowy i mechaniczny z 125p - dysze w sklepach starych polmozbytach polecam również książkę/artykuł Pachonia - usprawnienia poloneza - dot regulacji, i modyfikacji tego szitu [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2010-01-02 16:46:07 ] |
Nowy666 Głosków | 2010-01-03 19:32:02
[ wiadomość edytowana przez: Nowy666 dnia 2010-01-03 19:33:09 ] |
4xtrim SEICENTO rybnik | 2010-01-03 20:32:37 Nowy666 Widze że piszesz żeby pisac.I tej książki na oczy nie widziałeś ![]() W ww książce sa tylko gazniki:ADF,DAT,DMTE,DMTR,ICEV,ICT. |
Nowy666 Głosków | 2010-01-04 16:34:03 fakt,niewiedziałem o tym,ale książka Krzysztofa Trzeciaka "W moim samochodzie:gaźnik" jak najbardziej podejdzie. |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-01-05 06:30:51
1. chłopaku przestań pieprzyć bo mi się rzygać już chce od Twoich pomysłów - po pierwsze 2. chłopaku przestań spamować - licznik napisanych postów od dawna nie działa Co do tematu: Ogarniałem niadawno takie badziewie wg. pachonia. Wypolerowanie wszystkiego to nie koniec - gardziele muszą mieć odpowiedni kształt i jego korekta właśnie to podstawa modyfikacji, co do polerki to ja polerowałem jedynie gardziel, dyfuzor i wlot powietrza (otwory w wieczku), dolnej części korpusu wogóle nie ruszałem - ona celowo ma taki kształt jaki ma. Zdecydowanie sprawdź luz na przepustnicach bo to bolączka tych gaźników (zestaw regeneracyjny - nadwymiar napewno idzie jeszcze dostać) i pływak - bo się okropnie lubi przecierać - są na nim dwie blaszki to użyj jednej z nic i nie będzie opadał na dno komory pływakowej. Raczej odradzam Ci gaźnik podciśnieniowy z uwagi na to że zdecydowanie trudniej w nim opanować "dziurę w obrotach" - przykrezjawisko jakie daje się odczuć w związku ze zbyt późnym otwarciem przepustnicy nr 2. Zdecydowanie lepszy jest gaźnik z mechaniczną przepustnicą tylko ustawioną "wcześniej" łatwo to uzyskac przez odpowiednie stuningowanie cięgiekna/dzwigienki II przepustnicy... Jak koniecznie potrzebujesz materiały to Ci mogę posłać fotki z książki do 125p - obu typów gaźników i art. pachonia do poduszki - tylko zapodaj na priv maila... |