Ile pala wasze malce?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyzej piszcie przy okazji co macie zrobione w silniku.

Moj malec pali na trasie przy 90 6-7l
miasto przy spokojnej jezdzie 7-8l
miasto przy ostrej jezdzie do 12l

Modyfikacje:
- walek grabowskiego wyczynowy
- przerobiony gaznik dysza 120 i wypolerowany w srodku
- stozek, puszka filtra i strumienica od Weglarskiego
- glowica 2mm, polerka kanalow

to chyba wszystko.

dawno nie jeździłem nie pamiętam
ale od 5,5 do 7 l w tych granicach

A mój to nawet na trasie poniżej 10l nie schodzi... może za bardzo go cisne A najgorsze że musze lać benzynke 98

Mój na trasie(80-90) poniżej 5, a ma 23 lata i ponad 200000 km

mój na trasie przy pyceniu do 100 5,4 -5,9
przy pyceniu po mieście koło 7
a jak dałem mu kiedyś na max to 8,5
w zimie spokojnie 7
przy pyceniu 10

Mój w trasie pali około 6-7 litra a w mieście 5- 6L, ale jak liczyłem to 5 z hakiemjak szarżuje to z 6L pociagnieteż ma 23 lata tzn 24 lata( tyle samo co właściciel

teraz w mieście spalam 5.

Jak byla seria to na trasie przy 80-90 palil 5-5.5
Po modyfikacji typu:
-Poprawiony dolot(puszka kratki itd.)
-gaznik rozpylacze i inne patenty
Wtedy palil ok4,5 na trasie
Po dalszych modyfikacjah:
-Glowica 2.1mm i wszytko co sie jej tyczy
-kolo zamachowe
Spalanie ciekzo okrelsic ale okolo 7 przy deptaniu

Ja palę po mieście ok. 6 - 7 literków. A jak szlif to 5 - 5,5.

Witka mój jak tylko dostałem go od babci palił 6-7 litrów. Po zrobieniu gaźnika i dolotu 4,9-5,5 do 6,5 przy max kręceniu. Rekord to 4,2-4,3 na szczelinie przy 117/200 i ustawienia jakiegoś magika, prędkość do 100km/h, głowica na małe spalanie była zrobiona i wylot seria. Po tuningu i wałku podskoczyło o litr, teraz mam na dotarciu po remoncie to przez pierwszą 100 zżarł prawie 10 na sto i był rozlegulowany, teraz spada i jest koło 6,5. Zlookamy co wyjdzie jak odbiore po regulce. Pozdrawiam

a moj na trasie 6.5 v do 90 a w mieście do 15 ale sie kula hehehehhe

heh tez bym chcial miec takie spalanie jak wy moj przy seryjnym silniku spalal 12 w miescie a przy deptaniu ok.16 teraz zmienilem silnik , jest troche zrobiony pali w miescie ok.10-11 a przy upalaniu ok . 14-15

mój trochu poniżej 8l ale przy ciągłym dawaniu w dupe (60kmh na II, 85 - 90 na III) Przerubki?? Dolot, wydech planowan głowica @mm polerowana itp, remont gaźnika) nowe dysze, ośka i przepustnica, uszczelki, zawór i pływak))

mój w zimie palił >10 (miasto+lotnisko), teraz na dyszy 115 spalił >7 (miasto+zajezdnia), ale już jezdzę na 120, po trasie nie jeżdżę...

moj bolid na trasie okolo 8 w miescie 10, zobaczymy co bedzie po remoncie ktory juz dobiega konca

Wasze maluchy to jakieś potwory.
Mój na trasie poniżej 5, a po mieście to nie więcej niż 6,5.

rekord to bylo 4,9 w trasie ale to byl rekord.po miescie 7

Niezazdroszcze waam takiego spalania Moj przy przerobkach typu glowica, kolo zamachowe, polerka gaznika itp. pali od 5 w trasie do 7,3 latem a 8 w zimie przy dociskaniu go. Raz na trasie spalil mi 10 litrow, odkrecilem bak i sie okazalo ze dziurka byla na boku baku i przewody od czujnika byly pekniete Tym co maja takie wyniku w spalaniu tez radze przegladnac bak

Twierdzenie, że maluch to oszczędne auto w swietle powyższych wypowiedzi jest kłamstwem
Moja seria dawnymi czasy paliła na trasie około 5 litrów. Ostatnio coś miałem z nim kłopoty (a to dziura w wężu paliwowym, a to ciekło z pompy, przydała by mu się regulacja) i poniżej 6 nie schodził. Okazuje się więc, że moja Calibra pali praktycznie tyle samo (przy spokojnej jeździe 6,8 l)

Moj na trasie pali ok 5,5- 6L przy spokojnej jezdzie
a na po miescie ok 7