Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-08-30 21:00:10 Koszt zwykłej instalki z kompem to jakieś 2500 . Wymiana kolektora jeśli nawet uda Ci się go znaleźć będzie Cię kosztować pewnie ponad 1000. Lepiej już dodaj jeszcze 1000 i za jakieś 4500 załóż instalację z wtryskiem gazu, która nie rozsadzi Ci kolektora. Im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Twojego portfela.
Od 1 stycznia ma wzrosnąć akcyza na gaz więc jeśli zrobisz do tego czasu odpowiednio dużo km to może już Ci się zwróci inastalka bo potem już to będzie trwać dłużej. A szukanie kolektora może się nie powieść. Słyszałem że ktoś produkuje kolektory w celach sportowych ale wątpię by robił to do Agilii. ![]() PZDR |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-08-30 21:00:12 Koszt zwykłej instalki z kompem to jakieś 2500 . Wymiana kolektora jeśli nawet uda Ci się go znaleźć będzie Cię kosztować pewnie ponad 1000. Lepiej już dodaj jeszcze 1000 i za jakieś 4500 załóż instalację z wtryskiem gazu, która nie rozsadzi Ci kolektora. Im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Twojego portfela.
Od 1 stycznia ma wzrosnąć akcyza na gaz więc jeśli zrobisz do tego czasu odpowiednio dużo km to może już Ci się zwróci inastalka bo potem już to będzie trwać dłużej. A szukanie kolektora może się nie powieść. Słyszałem że ktoś produkuje kolektory w celach sportowych ale wątpię by robił to do Agilii. ![]() PZDR |
![]() toxic Opel Omega B Caravan Bogatynia | 2003-09-02 21:05:35 No nieeee! To juz zakrawa na paranoje!!! Zagazowac AGILE!?!? Czlowieku ale z Ciebie centus!!!!!!!!!!! Nie mam slow!!! Jeszcze troche a ktos zacznie sikac do baku ( a moze tez pojedzie ) PARANOJA PARANOJA!!!! A butle to bedziesz ciagal za soba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-02 21:24:12 Spokojnie Toxic ![]() Każdy ma swoje racje i swój portfel. Ja miałem SC 900 na gazie i żałuję tylko że zagazowałem je tak późno. Ilekolwiek auto by nie paliło gaz jest zawsze tańszy od benzyny więc zawsze jesteś do przodu. Widziałem oszczędne bądź co bądź tico na gaz, wiem że są i zagazowane maluchy. Więc wszystko by zaoszczędzić chyba że kogoś stać lub ma gest. PZDR Vincent Gazuj Agile i nie zwlekaj póki gaz stoi jak stoi bo im później tym dłużej będzie Ci się zwracała ta inwestycja ![]() |
![]() Maz Pełnoprawny Klubowicz Vectra A 2.5 V6 Łosice | 2003-09-03 08:05:14 Ja zagazowałem UNO 1.0 mojej żony i nie narzekam. Przy dziennym przebiegu 120 km oszczędność wychodzi w porównaniu z benzyną ponad 12 zł dziennie - miesięcznie ok 250 zł a rocznie to już duża suma |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-04 16:50:32 Wszystko się zgadza Omegus, każdy zakład założy Ci zwykła instalację na życzenie klienta, nawet taką za 1000. Ale jednocześnie nie da Ci gwarancji że już przy pierwszym strzale nie pójdzie w dupę kolektor.
Przerabiałem to z Fordem KA od znajomych, wszystkie zakłady mówiły - "założymy jaką pan chce, ale..." Tak więc reasumując zarówno pieniądze jak i decyzja należą do jj77 Powodzenia Oj jak sobie pluli w mordę z tym KA że nie sprawdzili wcześniej kolektora... ![]() |
![]() OGI OPEL CORSA C 1.2 W-WA Ursynów | 2003-09-22 13:06:11 Mam ten sam ból mam Corse C 1,2 16V. Chcę założyć w niej gaz ale koszty instalacji są ogromne. Wszystko przez plastikowe kolektory. Czy ktoś zna jakiś dobry warsztat i niedrogi? Pomocy. ![]() |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-02 21:15:28 Witam
Dedan sądząc po Twoim profilu (brak auta) to sam jeździsz rowerem więc stąd wynika że nie wiesz co mówisz ![]() Kup auto, zagazuj je a potem wypowiedz się na temat ekonomii jazdy na benzynie i na gazie. Jeździłem SC 900 na gazie więc wiem co mówię bo jak byś nie liczył różnica w tankowaniu baku 100 a 30 zeta to jednak była różnica. Jak nie masz doświadczenia to zachowaj swoje ironiczne uwagi dla siebie. Kto umie liczyć i szanować swoje pieniądze ten założy gaz, wszak jest wiele innych rzeczy poza benzyną które można za nie kupić PZDR Vincent |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-02 22:21:05 Dedan nie naskoczyłem na Ciebie jako zaślepiony posiadacz gazu ani z potrzeby wykrzyczenia się. Nie podoba mi się po prostu jak ironicznie traktujesz i wyśmiewasz zdanie innych nie podpierając swego doświadczeniem. Każdy ma prawo wypowiadać się na forum ale nie może polegać to jedynie na prześmiewczym tonie i negowaniu dla samego negowania. Masz coś do powiedzenia ok wyraź to ale nie żebyś bluzgał i poniewierał Kimś bo masz takie widzimisię.
Co do gazu to technologia ta nie jest tworem naszego zubożałego, lichwiarskiego społeczeństwa tylko wysoko rozwiniętych krajów takich jak Włochy i Holandia. Technologia ta powstała i jest nieustannie unowocześniana bo kraje te i ich obywatele umieją liczyć. Spotyka się seryjne samochody na LPG (406, Zafira czy Multipla) i na pewno inżynierowie tak opracowali silniki jak i układy gazowe by dobrze ze sobą współdziałały. Co do tankowania LPG za granicą to nie ma problemu. W necie znajdziesz stacje LPG we wszystkich krajach Europy. W jednych mniej w drugich więcej ale są. Chodzi mi o to by na forum szanować siebie nawzajem. Nie można zmieszać kogoś z błotem bo ma się inne zdanie. Przedstaw je i swoje argumenty, dobrze żeby były poparte doiświadczeniem a nie tylko własnym Wielkim Nieomylnym JA. Chcesz anonimowo bluzgać to zamknij się w pokoju i bluzgaj a jak masz coś do powiedzenia to napisz na forum ale z kulturą i poszanowaniem innych. PZDR Vincent |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-10-02 22:33:02 DamianSz - Już widziałem takie przypadki ![]() |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-02 22:39:30 Ja zaś słyszałem o nich od gościa co obsługuje LPG na stacji ![]() Zaś sam widziałem Tico które sam uznaję za super oszczędne autko w przeciwieństwie do SC. Dopóki jednak gaz będzie zdecydowanie tańszy od LPG to gra jest warta świeczki zwłaszcza przy dużych rocznych przebiegach lub wysokim spalaniu PZDR Vincent |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-10-02 23:12:35 nawet lanosy robia z fabryczną gazownią w kole zapasowym......... ![]() |