Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-08-30 23:14:04 Witam wszystkich choc nie wesolo. Mam zly humor bo zaczymali mnie dzis wieczorem niebiescy. Oczywiscie pierwsze co sie przyczepil to ze mam pomalowane lampy tylne. Bestia chciala mi odebrac dowod ale ublagalem go zeby tego nie robil. No i nie pozostalo mi zrobic nic innego jak kupic zwykle beznadziejne lampy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KLOCEK F&F Sympatyk fiat 128 Lublin | 2003-08-30 23:25:01 szkoda że nie zabrali
czasami to aż coś mi się robi jak widzę samochody z lampami które prawie nie świecą ![]() uświadom sobie że jak ktoś będzie jechał za tobą (i gdy Ty gwałtownie zahamujesz) wjedzie ci w tył samochodu to każdy policjant za winnego uzna ciebie i nie będzie gadki że klosze są tylko leciutko przyciemnione |
gwynblade GOLF II i F126p Olsztyn | 2003-08-30 23:32:02 ja mam przyciemnione lekko i od wewnatrz, jeszcze sie nie przyczypili za to. |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-08-30 23:33:08
masz absolutną racje... |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-08-30 23:47:06 JA jestem przeciwny czarnym lampą, też mi sie podobają ale jak leciutko słonklo przygrzeje to jest horror!!!!!!!!!!!!! Jak już czarne lampy to trzeci stop obowiązkowo!!!!!!!! Ale białe są też cool!! Ja itak zostaje przy zwykłych
|
![]() ANDRZEY Fiat 126p 1.2 MPI Łódź | 2003-08-30 23:56:23 Za co jak za co ale za czarne lampy powinni odebrac dowód...czloweku czy nie zdajesz sobie sprawy ze wprowadzasz zagrzenie na drodze? Przyciemnianie lamp to dla mnie nie jest tuning tylko oszpecanie i pogarszanie auta..spreayem za 10 zł. Jak juz chcesz inne lampy kup sobie białe np. sa po 12 zł sztuka na giełdach . |
![]() Wojto Fiat 126 p / VW Garbus Stockholm / Szwecja | 2003-08-31 00:09:46 fakt popieram, białe klosze są o wiele lepsze niz te dupne czarne, samo będe zmieniał na białe |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-08-31 00:14:38 Gdyby mwidział kogos z czarnymi lampami i mial auto do naprawy to normalnei by msie wpierdolił z całym impetem.
Nie zartuje znam wiele osób co tak zrobiło. Lolek gdyvbym cie zobaczył na swiatłąch i sie wpieprzyłw cibie na czarnych kloszach to bym ci jeszcze pojeździl po pysku. Miałem kiedys sytuacje ze mało nie dachowalismy poldkiem na sliskiej nawierzchni przez zawodowca z ciemnymi lampami. Policjanci mówia ze jak ktos ma czarne szybki to spnsor naprawy auta !!!! Białe lampy po 10 od sztuki w rozwadowie koło baru u walca 9 piwniczanka ) jak nie wiesz gdzie 691404482 a jak chcesz looknac w realu wpadnij jutro oblookash sobie . |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-31 01:30:40 A co myslicie o czerwonych lampach? Ofcoz mowie tu o kierunkach. Czy takim tez jestescie zfecydowanie przeciwni czy to juz byscie przezyli? W koncu w US wszystkie tam mają, wiekszosc chyba ma wszystkie funkcje (oprocz wsteka) na jednej zarowce - to juz jest masakra. Ale sam czerwony kierunek nie jest chyba niczym strasznym - najważniejsze żeby mrugał ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-08-31 08:47:03 szkoda ze cio nie zabrali dowodu nauczył byś sie czego nie można mieć w aucie
próbowałeś kiedyś jechać za autem z przyciemnionymi światłami ?? szczególnie extra jest wtedy kiedy pada na takie światlo sońce wtedy już wogóle nic nie widac co do przyznawania winy przy najechaniiu na tył to gówno prawda jakby cos takiego miało miejsce to wjeżdzali by masowo w takich ludzi itd ... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-08-31 11:18:53 Lukaszc to zadzwon na policje i sie spytaj.
Znajomy sie wpirzył i uznali wine hamującego. |
![]() mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2003-08-31 11:32:47 Ja mam swoje bialo czerwone, bo nie podobaja mi sie cale biale a czarne to juz wogole.. troche mi w nocy daja na rozowo chociaz nie tak mocno jak wyblakniete czerwone zarowki, ale sa dobrze widoczne i mi sie nich paly nie czepiaja. |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-08-31 11:47:51 Dzieki za odpowiedzi. Nawet nie przypuszczalem ze moje swiatla wzbudzaja taka kontrowersje. Ale ja ochlonolem i juz wiem gdzie mozna kupic te biale klosze. Ale na wszelki wypadek mozecie mi podrzucic jakies telefony lub linki do stron zajmujacych sie sprzedaza bialych lamp. Ja mam kilka adresow ale na tych stronach te lampy kosztuja okolo 70 zl. A z tego co wiem to one sa tansze. |
![]() GoLaF125 Fiat 126p FL '91 Gliwice | 2003-08-31 11:53:58 70 zł ??? ![]() one w sklepach stoją po 30 zł bez żarówek (komplet) a z żarówkami nie więcej jak 45 zł !!! a nie 70 !!! ![]() ![]() ![]() |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2003-08-31 12:20:25
Na liscie dyskusyjnej FSO poruszali ten temat i o ile pamietam takie cos dozwolone jest ale jesli masz date pierwszej rejestracji sprzed ktoregostam roku, nie pamietam ktorego. W przeciwnym wypadku taka przerobka jest zabrobniona i mozesz za to stracic dowod. Aa, jescze jedno, cos takiego ma w swoim aucie KajTan, tyle tylko, ze On ma autko po raz pierwszy zarejestrowane w 68, moze wiec legalnie nie miec pasow bezpieczenstwa (i z tej mozliwosci korzysta), moze nie meic lampy przeciwmgielnej tylnej, lampy cofania (ale to akurat w DF byl standard), spryskiwacza pzedniej szyby i jescze paru innych drobiazgow |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-08-31 12:28:16 kiedyśmiałem zwarcie na światłach (coś z masą było) z tyłu w taunusie i jak wciskałem chamlec to świecił kierunek a jak włanczałem kierunek to migał stop ![]() ![]() ps a amerykany to inna bajka chcesz mieć czerwony kierunek to poprostu kup amerykana... |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-31 15:01:10
Hmmm... a jest szansa że '76 też sie łapie na ten przepis? ![]() Czy to na pewno jest dla jeszcze starszych? ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-08-31 16:49:24
haha pytałem znajomka i gówno prawda hahah najeżdżając na pojazd jesteś winien to tak samojak pojazd poprzedzający nie miałby świateł weź mu to udowodnij ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-08-31 18:06:08 zawsze jak komuś wjedziesz w dupę, to jest twoja wina!! w myśl przepisów powinieneś jechać tak, byś niezależnie od zachowania pojazdu cię poprzedzającego mógł wyhamować |