MotoNews.pl

Honda Civic VTEC-E - KME, STAG 300 plus czy Bigas

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie sie zastanawiam nad montazem instalacji - tylko ktorej?
Stag jest najbardziej popularny, KME - nieco mniej i ogolnie mieszane opinie, Bigas - malo popularna - czyzby dystrybutor sie wycofywal? Szukalem o niej informacji ale nowych wiadomosci jest jak na lekarstwo - jest zbyt skomplikowana czy cos innego?

Co proponujecie? Ew kogo polecacie w Warszawie (z montazem tych instalacji)
Dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Witaj.
Jeśli masz wybór tylko z tych trzech instalacji to polecam STAG-a.
Do tego na wtryskiwaczach do wyboru MagicJet. Matrix, noe Valteki model 034. Reduktor polecam MagicIII.

Dzieki za odpowiedz.
A powiedz jeszcze ktorego STAGa - 300 plus czy 4?
Czy jest jakas mozliowsc aby sprawdzic czy powinno sie montowac sekwencje czy polsekwencje?

Moim zdaniem STAG został jak najbardziej dobrze dopracowany przez programatorów. Nie ma problemu z ewentualnym serwisem w każdym zakątku naszego kraju. Pozostałe elementy inst. też są jak najbardziej ważne. Wyraziłem w tym temacie także moje sugestie. Odradzam Bigas.
Troche nie mój teren wiec nie poradze na temat dobrego warsztatu. Może sprawdź energygaz z wawy.

Dzieki za info, sprawdze.
A w miedzyczasie mam pytanie: znajomy pozyczyl urzadzenie do pomiaru skladu mieszanki i pomiar wyszedl poza skale - okazalo sie, ze mieszanka powietrze/benzyna jest tak uboga, ze urzadzenie nie moglo jej pokazac - wynik poza wykresem. Czy w takim razie nie bedzie zbyt uboga na gazie?

Podaj parametr.
HC
CO
CO2
Lambda

Cytat:
2010-01-25 12:34:03, tango007 pisze:
Dzieki za info, sprawdze. A w miedzyczasie mam pytanie: znajomy pozyczyl urzadzenie do pomiaru skladu mieszanki i pomiar wyszedl poza skale - okazalo sie, ze mieszanka powietrze/benzyna jest tak uboga, ze urzadzenie nie moglo jej pokazac - wynik poza wykresem. Czy w takim razie nie bedzie zbyt uboga na gazie?