MotoNews.pl

Czyszczenie wtryskow gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich uzytkownikow forum!
Panowie czy posiada ktos jakas wiedze na temat czyszczenia wtryskiwaczy gazu?Problem polega na tym ze jakies 5 min po przelaczeniu na gaz silnik nie chodzi na wszystkie cylindry (!tylko na gazie i tylko na wolnych obrotach!) potem wszystko jest ok.Czy mozna to jakos samemu zrobic czy lepiej udac sie do specjalisty?

VW Sharan VR6
Instalacja BRC Sequent 56

Witam jakiś czas temu czyściłem wtryskiwacze w tej firmie www.prinsczyszczenie.pl goście wystawiają się również na allegro. Jeżeli masz wtryskiwacze firmy keihin to polecam tę firmę!!! Proponuję zadzwonić i pogadać z gościem wszystko Ci wyjaśni przynajmmniej ze mną tak było.

Można wyczyścić także w każdym warsztacie, który ma myjkę ultradźwiękową do wtrysków benzynowych

Dobrze to działa i daje trwały efekt, a często jest tańsze i szybsze od wysyłania do wymienionej firmy.

Leon 99 ja też mam myjkę ultradźwiękową do wtryskiwaczy benzynowych ale to jednak nadaje sie właśnie do tych wtryskiwaczy. Nie skutkuje prawidłowo przy czyszczeniu wtryskiwaczy szczególnie Keihin . Więc także wysyłam je do czyszczenia . ceny są porównywalne pomiedzy tym ile my bierzemy z czyszczenie wtrysków benzynowych a ta firma z Wielowsi za czyszczenie wtrysków keichion-a.

Cytat:
2010-01-31 17:34:57, leon99 pisze:
Można wyczyścić także w każdym warsztacie, który ma myjkę ultradźwiękową do wtrysków benzynowych Dobrze to działa i daje trwały efekt, a często jest tańsze i szybsze od wysyłania do wymienionej firmy.

Witam,koledzy wielkie dzieki za pomoc!Chwilowo jest juz ok wyczyscilem wtryski spirytusem tzn na cieplym (wylaczonym) silniku dobralem sie do przewodu polaczonego z listwa,do listwy wlalem spirytus skrecilem wszystko z powrotem odpalilem przelaczylo na gaz operacje powtorzylem jeszcze raz!Do dnia dzisiejszego jest super,przy najblizszej wizycie w PL oddam je w rece fachowcow