Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2010-01-25 12:23:34 wykombinowac mozna maluchowska za 50 zl i od czasu do czasu ja zmieniac, poczytaj w wyszukiwarce jest tego sporo. |
Fvgo Katowice | 2010-01-25 13:36:09 Witam
Tez chce zaczac bawic sie w swapa ale narazie niestety maluszek przymarzl mi do podloza i do tego przymarzl w nim jeszcze reczny wiec musze czekac na odwilz ![]() Duzo informacji znalazlem tutaj: http://www.126fan.pl/www/swap_1242.htm - jest tam opis montazu silnika 1.1 ale to jest ogolnie na tej samej zasadzie. Szczerze to czytajac rozne opisy to jestem za skrzynia z malucha bo jest na niej lepsze przyspieszenie przez krotsze przelozenia ale trzebaby raczej przemyslec wymiane polosi, przegubow i zabierakow z jakiegos innego auta bo te maluchowskie nie wytrzymuja nawet palenia gumy na troche podrasowanym silniku ze 126p ~35KM... Podaj mi na PW gadu to moze powymieniamy sie doswiadczeniami podczas budowy bo szczerze mowiac to nie jest latwe zadanie przez niektore szczegoly takie jak np flansza mocowania silnika, podlaczenie komputera, chlodzenie, tlumik... Ale dla chcacego nic trudnego ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2010-01-25 13:41:08 palenie gumy maluchem 35koni ![]() ![]() ![]() jak wymienisz półosie przeguby to i tak ci to nic nie da bo zmieli się mechanizm różnicowy , pozostała część skrzyni tez odmówi posłuszeństwa |
![]() MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2010-01-25 14:31:02 Oj chłopie, jeszcze troche doczytać musisz. Palenie gumy albo piski to dziś już nawet pod remize sie nie nadaje. Może wahacz krzywy miałeś skoro tyle razy przeguby wymieniałeś? Skrzynia z punto owszem, ale przy centralnym położeniu silnika. Informacje masz, więc szukaj części, pisanie na forum bzdur Ci w tym nie pomoże. |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2010-01-25 18:20:43 przyszedł zły moderator i blokuje, z powodu iż temat był wałkowany i nie ciężko jest znaleść choćby jeden, do którego można się podczepic, przykładowo:
kliknij a twoim oczom ukaże się temat którym możesz przeczytać i w którym będziesz mógł kontynuować. |