MotoNews.pl

Jaka skrzynia do fiata 126p SWAP 1.2 MPI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mianowicie zabieram Sie za SWAP FIATA 126p z silnikiem 1.2 mi 75 km z PUNTO , mianowicie na różnych forach czytam o skrzyniach i nie mogę znaleźć nic konkretnego. Skrzynia maluchowska zapewne jest za słaba na taką 3 razy większą moc, czytałem jeszcze o skrzyni CC700 w połączeniu z maluchowska , ale to też jeżdziło w 700. Skoda RAPID albo 120 ale tego nigdzie nie można dostać. Co poradzicie, co tu można wykąbinować? Czekam na jakieś RADY PODRAWIAM

wykombinowac mozna maluchowska za 50 zl i od czasu do czasu ja zmieniac, poczytaj w wyszukiwarce jest tego sporo.

Witam

Tez chce zaczac bawic sie w swapa ale narazie niestety maluszek przymarzl mi do podloza i do tego przymarzl w nim jeszcze reczny wiec musze czekac na odwilz

Duzo informacji znalazlem tutaj: http://www.126fan.pl/www/swap_1242.htm - jest tam opis montazu silnika 1.1 ale to jest ogolnie na tej samej zasadzie.

Szczerze to czytajac rozne opisy to jestem za skrzynia z malucha bo jest na niej lepsze przyspieszenie przez krotsze przelozenia ale trzebaby raczej przemyslec wymiane polosi, przegubow i zabierakow z jakiegos innego auta bo te maluchowskie nie wytrzymuja nawet palenia gumy na troche podrasowanym silniku ze 126p ~35KM...

Podaj mi na PW gadu to moze powymieniamy sie doswiadczeniami podczas budowy bo szczerze mowiac to nie jest latwe zadanie przez niektore szczegoly takie jak np flansza mocowania silnika, podlaczenie komputera, chlodzenie, tlumik... Ale dla chcacego nic trudnego A frajda z jazdy jest pewnie nie do opisania

palenie gumy maluchem 35koni

jak wymienisz półosie przeguby to i tak ci to nic nie da bo zmieli się mechanizm różnicowy , pozostała część skrzyni tez odmówi posłuszeństwa

Ty sie nie smiej bo 35KM w maluchu to nie jest wcale tak malo... Wez pod uwage wage tego samochodu a po 2 mowie o pisku opon a nie paleniu do wystrzalu

W moim wczesniejszym maluchu z pokopanym silnikiem 3 razy wymienialem przeguby i zabieraki...

A masz jakas propozycje innej skrzyni??

I jeszcze jedno... Nie ma mozliwosci wlozenia skrzyni od punto?? Bo przeciez to skrzynia z tego silnika jakby nie bylo...

Oj chłopie, jeszcze troche doczytać musisz. Palenie gumy albo piski to dziś już nawet pod remize sie nie nadaje. Może wahacz krzywy miałeś skoro tyle razy przeguby wymieniałeś? Skrzynia z punto owszem, ale przy centralnym położeniu silnika. Informacje masz, więc szukaj części, pisanie na forum bzdur Ci w tym nie pomoże.

przyszedł zły moderator i blokuje, z powodu iż temat był wałkowany i nie ciężko jest znaleść choćby jeden, do którego można się podczepic, przykładowo:
kliknij a twoim oczom ukaże się temat którym możesz przeczytać i w którym będziesz mógł kontynuować.