Oznaczenia PF 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć , mam pytanko co odzwierciedlaja te oznaczenia 125 ?
M , C , ME , L i inne jezeli sa Bo ni cholera nie moge tego znalesc na necie co to oznacza

PS : Jak mozna odroznic fiata 125 1,5 Odprerzonego od zwyczajnego ?

SOra ale ja sie na tym nie znam ))

Poszperaj tu
Polski Fiat 125p

To z tej stonki
Ocalić od zapomnienia

L - lux
C - clasc
ME- silnik poloneza

no, Pagan ma wersje Lux i na pilota mu sie bagaznik otwiera

Dzieki ale nadal nie wiem nic np : czym sie ruzni Luc od clasica Ale spoko

ME - Milenium Edition

lux mial wszystko to czego nie usunieto w 83 roku, ogrzewana szybe, regulator wycieraczek, listwy ozdobne na drzwiach...

faktycznie mam wersje lux i musicie wiedziec, ze otwierana klapa bagaznika z pilota byla w standardzie nawet w 1979 roku. tyle, ze wtedy byla to krotkofalowka i ze wzgledu na niedostepnosc baterii R20 musialem zamienic na jakies infraredy.

A ja tradycyjnie odeśle do archiwum pomocy - modele PN tam znajdziesz wiele informacji

Cytat:
C-classic

Clasic,komfort i elegance

C-to z francuska golas , a tak powaznie to brak mu tego co ma lux, czyli nie ma w nim tego co mu zabrali w 1983, czyli krótko mówiąc golas, jak już mówiłem, z francuska

jaki golas z francuską????

Wersja C nie ma naprzykład : długich podłokietników, oświetlenia schowka, oswietlenia bagażnika i komor silnika, brek zapalniczki, ogrzewania tylnej szyby, instalacji alogenowej, obrotomierza itp.
Wersja "L" z 79 większosc tych rzeczy miała z standardzie!!!

Widze 2 osobe z Wałbrzych na forum
gwizdziu jakiego masz fiata ??? Kolor
znaki szczegulne??? Napewno widzialem twojego
kanta jak nim po miescie jazdzisz
mój nie ma zderzaka i 2 czarne pasy przez środek.

PSAJK, golas z francuska - francuskabez ą na końcu

Ile jeszcze razy bede to pisal:
Oznaczenia z literkami po oznaczeniu pojemnosci pojawily sie dopiero od 1983 r.
Dla 125p
C- wersja zubozona
L - wzbogacona
M - silnik Poloneza
S - silnik Poloneza wzmocniony (82 KM)
E - silnik Poloneza z elektronicznym zaplonem (wzmocniony lub zwykly)
D - diesel VW

Przed 1983 rokiem oznaczenia byly proste:
1300
1500
1500 Lux

Bez sensu jest pisanie, co miala ktora wersja, a czego nie miala, poniewaz w FSO montowano TO CO AKURAT BYLO PRZY TASMIE! Do wersji L pakowano wiecej dodatkow, jak cos zostawalo, to szlo tez do wersji C. I tyle.

Linka do otwierania bagaznika z wnetrza pojawila sie w 125p juz w 1978 roku razem z kierownica Polonezowska.

Pozdrowka
Adamus

[ wiadomość edytowana przez: adamus dnia 2003-09-02 11:48:13 ]

hm a powiedzcie mi gdzie odnaleźć wersje silnika . nie mam książki i nie wiem gdzie tego poszukiwać . moge wam podać numer silnika FSO0115C07652114xxxx i numer nadwozia SUP11501xxxxxx . Jest jakiś odlew na bloku który powie co to za pojemność i model . sam fiat jest z to wersja combi z 1980 ale podobno w 1990 była przekładka na nowa bude i 1995 był wymieniany(moze remontowany) silnik. Dzisiaj próbowałem odnaleźć numer i model silnika ale mi sie nie udało

a czy w wersii L, zdarzały sie elektryczne szyby? (pytam poważnie)

EDIT: w książce Kaima, w wydaniu 14'stym, na stronie 315 w tabeli podane są oznaczenia dodatkowe:

Turbo - z silnikiem z turbodoładowaniem
Automatic - z automatyczna skrzynią biegów

[ wiadomość edytowana przez: Chrostek dnia 2005-11-12 20:00:47 ]

Na szrocie w Dąbrowie stał FSO 1.5 MS ciekawe czym sie różnił od pozostałych?Może to wersja MSW?

Cytat:
Na szrocie w Dąbrowie stał FSO 1.5 MS ciekawe czym sie różnił od pozostałych?Może to wersja MSW?

mądra książka pisze że: Kombi, Pick-up, Sanitarka, MSW, Taxi, "Jamnik" - nie oznacza się

w tabeli nie ma nic o MS- ciekawe co to za oznaczenie?

jest napisane wyzej:
wzmocniony silnik poloneza.