Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-07 16:07:21 Witam serdecznie.
Chciałbym przeprowadzić pewne rozeznanie, na razie czysto teoretycznie, ale w niedalekiej przyszłości mam nadzieję, się przydadzą informacje. Chodzi o nabycie Nivy 2329 w takiej oto wersji: ![]() ![]() Chciałbym się zapytać, czy posiada wiedzę czy można takie auto nabyć w kraju u jakiego rzędu mógłby to być wydatek? Wiem że ta wersja jest niezwykle rzadka na naszych drogach, przynajmniej tak słyszałem. Druga opcja to ew zakup za granicą Litwa albo Ukraina i sprowadzenie. Czy jest to w jakiś sposób kłopotliwe z urzędowo - rejestracyjnego punktu widzenia? Słyszałem gdzieś, że kupno nówki bo o tym właśnie myślę, za granicą może skutkować problemami z rejestracją w kraju. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Elvoo [ wiadomość edytowana przez: Elvoo dnia 2010-02-07 16:08:02 ] [ wiadomość edytowana przez: Elvoo dnia 2010-02-07 16:09:51 ] |
![]() Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2010-02-07 17:05:16 witam, ta Nivka to rzeczywiście jakiś oryginał, sugeruję rozmowę z dystrybutorem, myślę że auto do sprowadzenia przez nich - pytanie tylko za ile $ ![]() |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-07 19:52:07 A no właśnie to jest akurat dość istotna kwestia ![]() Jeśli podjąłbym się już sprowadzania to raczej osobiście wolałbym się wybrać. Nie muszę przynajmniej opłacać pośrednika ![]() Dorzucam jeszcze jedną fotkę ![]() ![]() Jestem zachwycony tym autem jeśli chodzi o walory estetyczne, a jako że obecnie też śmigam nivą wiem że można na tym aucie polegać. Poza tym od zawsze marzył mi się pickup bo lubię sobie wyjechać na dziki pobyt w lesie. Rozwiązanie idealne ![]() [ wiadomość edytowana przez: Elvoo dnia 2010-02-07 19:55:06 ] |
![]() Ladusa LKP Honorowy Klubowicz Łada 2103 Klatovy (Republika Czeska) | 2010-02-07 20:19:12 No, u nas ta Niwa nie ma homologacje a mysle, ze u was tez chyba nie. I oba kraje sa z UE, to by byla trzeba homologacja indiwidualna i ta jest za droga. |
![]() Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2010-02-07 21:06:33 no to moze byc problem, choć homologacje ma u nas 3d i 5d, więc może da sie to jakoś podpiąć.. kto wie ![]() |
![]() Ladusa LKP Honorowy Klubowicz Łada 2103 Klatovy (Republika Czeska) | 2010-02-07 22:09:01
5 drzwiowa Niva (2131) ma w Polsce homologacje? Naprawde? To ciekawe, bo u nas ktos chcialby taka Niva. I teraz mysle, ze kiedy by w Polsce miala homologacje, to byloby mozliwe mniej ciezke ja rejestrowac tez u nas... |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-08 10:43:58 Właśnie gdzieś słyszałem wersję, że gdyby kupić nówkę w salonie to byłby kłopot z rejestracją i homologacją. Jednak podbowiedziano mi tak zwany patent na obejście tego. Gdyby kupić używaną... Nawet rok czy cokolwiek na litwie czyli dopuszczoną już do ruchu to nie powinno być problemu. Bo na rynek litweski one są dopuszczone tylko u nas nie (?) Więc jeśli już jest zarejestrowana na litwie to automatycznie jest na UE dopuszczona i wystarczy ją przerejestrować. Nie wiem ile w tym prawy.
A jak miałoby wyglądać homologowanie jej na własną rękę... To musi być możliwe bo w końcu tak zwane SAMy też dopuszczają. Myślę, że mimo wszystko fabryczne auto jest pewniejsze niż składane w szopie za domem. Jak mówiłem narazie gdybyam jeśli okaże się że to wielki problem to zrezygnuje z myśli posiadania takiej nivy... Choć z bólem. |
![]() Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2010-02-08 10:58:53 myślą ze na pewno da się to załatwić, przecież ludzie przywożą równie egzotyczne dla naszego prawa auta z USA i pełno tego jeździ na naszych ulicach a też nikt tego nie homologował na Polskę... ![]() |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-08 19:09:45 Właśnie podobna myśl mi przyświeca ![]() Mam nadzieje tylko, że te załatwianie nie podwoi wydatków na to auto... |
bartixr SYMPATYCZNY GOŚĆ stary traktor DT110@ ... Moskwa | 2010-02-10 10:20:40 |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-10 13:58:19 Taka opcja wchodzi w grę chodź na pewno nie w najbliższym czasie. Jednak trzeba by mieć parę groszy w kieszeni ![]() Kurcze jestem zakochany bez pamięci w tych autach ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2010-02-10 23:54:32 Qrdencja, ciekawa ta odmiana Niwki, nigdy takiej nie widziałem... Ale...hmmm...wg mnie nie jest zbyt urodziwa... (zwykła - no ta 3-drzwiowa - wersja mis się podoba, a taki wynalazek...no tak sobie ![]() Tak, czy owak (z naciskiem na "tak" ![]() ![]() |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2010-02-11 12:02:04 A ja muszę przyznać, że właśnie bardzo mi się podoba. W tradycyjnej Nivie raziła mnie brzydka maluchowa pupa... tutaj jej nie ma a pozostaje moim zdaniem zgrabny (choć wciąż maluchowy ![]() ![]() Jeśli się uda to na pewno się pochwalę ![]() |