MotoNews.pl

Instalacja Bedini

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam instalacje firmy Bedini 132 w Tacumie chcę zmienić centralkę ze standardowego przycisku z którego wychodzą 3 przewody najlepiej na coś typu STAG2 z możliwością opcji I 0 II i diodą oznaczającą rezerwę bo na tym przycisku trudno wyczuć na czym się jedzie a nie ma opcji samego gazu a tylko odpalanie na PB jazda do rozgrzania co niekiedy trwa i 5 km lub opcja samej Pb jestem w stanie wymienić całe sterownie na jakieś konkretne bo do instalacji Bedini nie można znaleźć żadnego programu by ja ustawić, czy przy takiej wymianie może pozostać stary reduktor, krokowy i mikser proszę o jakieś przykłady co mam kupić i o schematy podłączeń będę wdzięczny Pozdrawiam
to jest jego sterowanie sondy AC 9100

Sterowanie reduktora jakieś rosyjskie ??

A mam taką centralkę Przepraszam za czyjąś fotke

rozebrałem moją centralkę i jednak ma 3 przewody a nie 4 jak Landi ale wygląda tak samo widocznie to stara wersja

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2010-02-15 16:10:37 ]

Oj bzdurzysz maniek, bzdurzysz. Na tym przycisku da się spokojnie odpalać na gazie i inne cuda wyczyniać. Tak samo po tym jak lampka w nim świeci wiadomo dokładnie co się dzieje z instalacją. Jedynie czego brak to rzeczywiście wskaźnika poziomu paliwa.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2010-02-15 18:10:06, Adam4302 pisze:
Oj bzdurzysz maniek, bzdurzysz. Na tym przycisku da się spokojnie odpalać na gazie i inne cuda wyczyniać. Tak samo po tym jak lampka w nim świeci wiadomo dokładnie co się dzieje z instalacją. Jedynie czego brak to rzeczywiście wskaźnika poziomu paliwa.

chyba ja lepiej to wiem czy się da czy nie można i trzymać go 10 min wciśniętego i odpali na PB

No to chyba jednak nie wiesz Wciśnij go i dopiero przekręć kluczyk w stacyjce. Od razu będzie świecił ciągłym światłem i odpali na gazie.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2010-02-15 19:11:41, Adam4302 pisze:
No to chyba jednak nie wiesz Wciśnij go i dopiero przekręć kluczyk w stacyjce. Od razu będzie świecił ciągłym światłem i odpali na gazie.

nic nie działa

Właśnie odkryłem ze serownik centralki to nie AC 9100 tylko AC AT700 porostu zamienione obudowy znalazłem opis na necie okablowania tylko moje kolory są inne

a to moje

i sterowanie

teraz zostało jak podpiąć centralkę staga pod ten sterownik

Maniek, miałem AL 700 w aranosie. I jestem pewien że czegoś w takim razie nie robisz, bo ten sterownik z tym samym przyciskiem spokojnie się przełączał na startowanie z gazu. Albo nie trzymasz wciśniętego przycisku przekręcając kluczyk albo masz coś zwalone.

-----------------
czasem tu zaglądam

jak trzymam wciśnięty cały czas wcale nie odpala może tobie wychodziły 4 przewody z centralki mi wychodzą 3

Może masz coś źle podłączone.Chodzi mi oto że centralka dostaje 12V z kluczyka tylko jeśli jakiś gaziarz źle podłączył kabelek to podczas kręcenia rozrusznikiem znika Ci napięcie z centralki i jej wydaje się że ma być wyłączona i nici z awaryjnego odpalenia na gazie

Cytat:
2010-02-15 23:07:03, Adam4302 pisze:
Maniek, miałem AL 700 w aranosie. I jestem pewien że czegoś w takim razie nie robisz, bo ten sterownik z tym samym przyciskiem spokojnie się przełączał na startowanie z gazu. Albo nie trzymasz wciśniętego przycisku przekręcając kluczyk albo masz coś zwalone.