Hyundaie na "pudle".

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Według brytyjskiego Stowarzyszenia Konsumentów w rankingu niezawodnych marek najwyżej uplasowały sie Honda, HYUNDAI !!!, Lexus i Mazda a także Nissan i Toyota.

Panie i Panowie mamy ekstra furki

co Ponego to sie muszę zgodzić (odpukać nie mam z nia większych problemów chyba że sam je zprokuruję ) ale z Lantra juz tak różowo nie jest ma 4 latka ale co pare miesięcy coś szwankuje (wg. mnie to przez tą elektronikę w Ponym zero jej jest spoko)

JA również z ponym nie mam więksszych problemów, naprawde polecam to autko. Interesuje mnie jeszcze Hyundai scoupe z 91 r. Czy warto go kupić i przerobić na cabrio. Znaciejakieś firmy co się tego podejmą i za ile?

Ale sam przyznasz speedmaster ze mimo wszystko Hyundaie to bezawaryjne auta i w sumie to wymieniasz tylko czesci eksploatacyjne. Z drugiej strony jak ju zcos pierd...yknie to setki lecą na naprawe

Cytat:
2003-09-02 12:45:40, Tomi_Li pisze:
Ale sam przyznasz speedmaster ze mimo wszystko Hyundaie to bezawaryjne auta i w sumie to wymieniasz tylko czesci eksploatacyjne. Z drugiej strony jak ju zcos pierd...yknie to setki lecą na naprawe

masz rację, chociaż z tymi setkami mógłbyś nie mieć

Atos też jest niezawodny, byle wymieniać olej co 15 tys. lub co roku i klocki (pamiętajcie wszyscy Atosowcy przy 35 - 40 tys. sprawdzcie klocki KONIECZNIE) i można jeździć i jeździć, znam osoby które zrobiły nimi ponad 200 tys. i nic się im nie dzieje - Tak trzymać!!!

owszem nie jest tragicznie , ale az tak super to tez nie jest ja juz pol roku zmieniam bendyks i kufa sie nie doczekam tej wiekopomnej chwili. Ja w swojej perelce najbardziel lubie to ze jak mi jakis drechowóz 1.4 16V badz 1.6 16V ,a nawet 1.8 na gazniku (Vw Golf) chce zad obrobic to wciskam gaz i drech wacha moje spaliny.No i jeszcze wyglad mojego accencika jest super. Poprostu ten samochod dla mnie pod wzgledem wizualnym nie ma sobie rownych.

zgadzam sie accenty z lat 1997-99 sa sliczne
czego nie urazajac nikogo niestety nie mozna powiedzeic o nowszych 2009-2003 jak mowia moi koledzy kant na kancie kantem pogania
to samo tyczy sie nowej elantry
jak bym tak miale z 200KM w swoim akcencie to bym ladowal w niego wiele kasy i jezdzil nim tak dlugo jak sie da po takze straznie mi sie podoba !!!!
zeby tak mial choc 140 KM i silnik 2.0 ale kto by mi go przelozyl (za ile?) i skad wziasc silnik najlepiej z malym przebiegiem ?

co do scoupe to jest fajny na laegro chyba 1.5 Turbo za male pieniadze cos kolo 3000zł ale jakos tak ze chyba trzaba go sprowadzic

pozdrawiam !

Pozdrawiam

[quote]
2003-09-03 00:50:16, spoon pisze:
zgadzam sie accenty z lat 1997-99 sa sliczne
czego nie urazajac nikogo niestety nie mozna powiedzeic o nowszych 2009-2003 jak mowia moi koledzy kant na kancie kantem pogania

dobrze gadasz mnie się też ten nowy accent nie podoba za kańciaty jest

"co do scoupe to jest fajny na laegro chyba 1.5 Turbo za male pieniadze cos kolo 3000zł ale jakos tak ze chyba trzaba go sprowadzic "

Wlasciciele Scoupe z silnikami Alpha wlaczajac Turbo nie sa zadowoleni. Te silniki jak i zawieszenia w Scoupe nie sa najmocniejsza ich stona.
Poza tym ciezko z czesciami do tuningu

ja nie mam zastrzezen. ..drugi raz mi wymieniaja synchronizator 3 biegu. jak tak dalej beda 'wymieniac' to mi cala skrzynia pojdzie..

Co do tuningu to z ponym sobie poradziłem i z scoupe tez sobie poradze . Tylko chce z niego zrobić cabrio i tu jest problem bo nie znam firmy która mi to zrobi.

gartulej jeśli chodzi o tuning Ponego (chęteni fotki bym obejrzał) sam walczę z tym ale koniec walki juz blisko (hehe widać światełko w tunelu), a co do przerobienie na cabrio to nie znam żadnej firmy ale musi to być porządna firma bo mozesz mieć później problemyz przejściem badań technicznych (sprawy bezpieczeństwa)

Fotki już są wejdz tylko w "nasze samochody" i co o tym myślisz?

gufson twoj poniaczek wyglada naprawde fajnie ile dales za te dokladki do zderzakow, progi masz takie jak ja chce sobie kupic u mnie kosztuja 150 zl komplet i w ogole skad dostales te czesci

To wszystko było przerabiane. Ogólnie całość była dobierana w firmie RG tuning w ostrowcu. Niestety już nie istnieje ale kontakt z z nimi mam. przednia dokładdka jest od golfa III a tylna od CAlibry, ale mówie tyo wszystko jest przerobione i dopasowane do ponika, co do kasy to całość wyszła ok 1500zł

twój Pony wygląda całkiem inaczej niż mój i to mnie cieszy (w końcu tuning polega na indywidualności)

mnie sam przód kosztował prawie 1500 pln ale jestem zadowolony

masz może zbliżenie progów bo jestem na etapie wybierania?? jak tak to podeślij mi fotkę na meila

od jakiej furki masz spoiler?? bo też nad czymś takim myślę

a tak wogóle to nie bywasz czasmi w okolicach Jaworzna??

NIe mam zdjecia ale moze cos wykombinuje. Są to uniwersalne progi dostępne praktycznie w kazdym sklepie tuningowym. A co do spojlera to nie wiem od czego on jest mówili mi że od BMW ale dla mnie jest on za wąski. W okolicach jaworzna hehe nie jeszcze tam nie byłem, ale bywam często w krakowie.

spojlerek najprawdopodobniej pochodzi z toyoty supry.Sam kiedys takowy przymierzalem,ale okazal sie troszke za waski,a poszerzenie go mialo wyniesc jeszcze raz tyle ile byl wart.Ogolem autko wyglada ciekawie,a co najwarzniejsze-nie znajdzie sie drugiego takiego samego.I to wlasnie jest w tym wszystkim najlepsze,ze w odroznieniu od golfow czy caliber HYUNDAI zawsze bedzie niepowtarzalnym egzemplarzem