Błędy i problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich.
Coś zaczęło się u mnie dziać, i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, tzn. jakiś czas temu tylko na benzynie wyskakiwał mi błąd EGR i Labda, a dzisiaj i na benzynie i gazie po puszczeniu nogi z gazu na luzie, zaczął szarpać i silnik gasł, po sprawdzeniu błędów wyszedł tylko błąd czujnika prędkości, dwa pozostałe zniknęły. Miałem 30 minutowy postój, i po tym dalsza jazda wyglądała inaczej, tyle się zmieniło że obroty na benzynie w miarę się utrzymywały (ok 800) i na gazie ok 400 i silnik troszkę poszarpał, i wchodził na obroty, dzisiaj jest odwilż, i mam podejrzenie że gdzieś mi coś zalało, ale nie wiem co???, i czemu już nie ma poprzednich błędów, EGR i Labda.
Proszę o naprowadzenie chociaż gdzie szukać przyczyny, z góry bardzo dziękuję.

No tak, wczoraj po trzech godzinach stania auta w garażu zresetowałem komputer, i sprawdziłem błędy, i nic już nie pokazało. Hmm, chyba udało się bez zbędnych dodatkowych prac.

Ja bym poszukał jakiegoś luzu na kostkach.

Cytat:
2010-02-20 05:02:02, Adam_27 pisze:
No tak, wczoraj po trzech godzinach stania auta w garażu zresetowałem komputer, i sprawdziłem błędy, i nic już nie pokazało. Hmm, chyba udało się bez zbędnych dodatkowych prac.

po resecie zadnych błedów nie bedzie wiec nie było co sprawdzac

faktycznie ja tez bym poodpinał kostki i na nowo powpinał-własciwie nic sie nie powinno zalewac-ale styki moga zasniedziec

Spróbuję pokombinować z wtyczkami, chyba nawet jest specjalny płyn w sprayu do takich rzeczy, to wszytko mnie o tyle zdziwiło i wkurzyło, bo oprócz tych paru sekund przed zapaleniem silnika, nie miałem raczej możliwości zobaczenia check engine, a autko mam 3 lata. No to póki co dzięki, i myślę po niedzieli się za to zabrać, bo jak na razie mam troszkę jazdy.