MotoNews.pl

Mitsubishi Galant VR-4 300HP Twin Turbo, czy dobrze zrobili

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Na wstepie chcialem sie przywitac.
Mam na imie Maciek i posiadam takie autko jak w tytule.
Jest to moje oczko w glowie, dlatego staram sie, zeby wszystko w nim bylo robione tip top. Bede nim jezdzil az sie rozbije, sprzedawac nie zamierzam.

Do rzeczy.
Z racji parametrow, pali mi toto 20-25L w miescie, no wiec zalozylem sobie gaz pod warszawa, w polecanym przez znajomego warsztacie.
Obecnie wymieniany jest silnik bo szlag go trafil, mniemamy z mechanikiem, ze miedzy innymi od gazu wlasnie.

Teraz moje pytanie, czy JEDEN reduktor da rade silnikowi V6 twin turbo z moca niecale 300 koni?

Mechanik jest zdania, ze 180 koni to max z reduktora.
On sam ma instalacje chyba BRC (to samo auto), na podwojnych gratach.
Dwa reduktory, filtry itd.
No i smiga juz 60tys i nic.
A ja po 10 tys mam wymieniany silnik....

Instalacja to VTEC (jakkolwiek to pisac).
Mialo smigac, a przed remontem wogole zaczelo sie dusic, czyli daje gaz, usmiech na twarz, no i orientuje sie ze jade na benzynie, bo mryga dioda LPG.

Pomozcie, da sie taka moc jednym reduktorem obsluzyc?

Niewidzialem reduktora ktory obsluzyl by 300km.
A co do silnikow turbo niemozna miec za malego reduktora poniewaz silniki turbo chlodza sie dodatkowo paliwem (lpg).Jezeli brakuje mu paliwa (gazu) wytwarza sie bardzo wysoka temperatura spalin i moze potopic niektore rzeczy w silniku.
Reduktor lepiej jak jest wiekszy (np 2 reduktory po 200km) zeby niewykozystywac go w 100%
Dla ciekawosci powiedz co sie stalo z poprzednim silnikiem??
Gaz w takim samochodzie najlepiej ustawiac na hamowni.
A przynajmniej z czujnikiem AFR!

no co mial zrobic?
uszczelke wywalilo, olej splynal i sie zeszklilo wszystko
szrot

reduktor PRINS TURBO(fi obsługuje moce ponad 300KM
ważne aby zamontować dodatkowy czujnik ciśnienia(BOSCH),jest dostępny w zestawie
ciśnienie pracy tego reduktora to 1,7-2,6 Bar
pytanie czy instalacja, którą masz zamontowaną bedzie z nim współpracować

Myslicie ze dam rade sie wyklucic zeby mi zamontowali za darmo drugi reduktor?
Na co sie powolywac?
Mechanik jak zobaczyl ten reduktor co mam, to stwierdzil ze to sie nadaje na jakies 160 koni.