MotoNews.pl

Castrol vs motul

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam probowalem znalezc cos w wyszukiwarce i nie znalazlem nic co by mnie usatysfakcjonowalo.... Ktory olej bardziej byscie zalecali zalac do modzonego silnika 126p MOTUL 300V Competition 15W-50 czy CASTROL EDGE Sport / FORMULA RS 10W60. silnik ma nowe tloki i cylindry i panewki. dotej pory jezdzilem na polsyntetyku mobila,ale osiagi wzrosly i pasuje zalac cos lepszego

valvoline vr1 racing

valvoline vr1 racing - ale to już chyba było napisane

Z tego zestawu to napewno Motul. Na Valvo nie jezdzilem.

Ja jeżdżę na Valvo i nie narzekam.

nawiasem: klik

Motul

Millers Motorsport CFS 15W60 tudzież coś z linii Millers Classic Teraz popatrzyłem, że w maluchach testowali Millersa Motorsport COR 20w50 - olej mineralny. CFS jako full syntetyk może nie podejść za bardzo do malca. Także jak dla mnie Classic Sport 20w50 albo COR 20w50. Pierwszy w cenie detalicznej 169 pln za 5l drugi 165pln za 5l

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2010-02-24 23:25:03 ]

az valvo 10w60 czy 5w50? angielskiego za bardzo nie znam dzieki

ty jeździłem na 20w/50 i w zimie sie galareta robiła Texaco havoline 20w/50 , ogólnie zajebiscie gesty olej

Podepnę się pod temat.
Jaką oliwę zalać do 125p
Jako że trochę łyka to minerał. W zeszłym roku jeździłem na midlandzie performance, a teraz myślę właśnie czy dalej midland czy może texaco havoline premium, a może valvoline turbo?

jak nie masz szczególnego powodu żeby zmieniać to lepiej zostań przy tym co masz.

Cytat:
2010-02-25 17:37:19, kylo125 pisze:
Podepnę się pod temat. Jaką oliwę zalać do 125p Jako że trochę łyka to minerał. W zeszłym roku jeździłem na midlandzie performance, a teraz myślę właśnie czy dalej midland czy może texaco havoline premium, a może valvoline turbo?

ORLEN LUBRO 20w/50

Dokładnie to midland był w poprzednim motorze. Obecny jest na przepłukanie zalany najtańszym shitem.

http://www.innochem.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=20&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1

Wszystko fajnie tylko cena nie koniecznie.

49zl za litr dobrego oleju to jest duzo? tyle samo kosztuja podobnej klasy oleje agipa motula seleni czy valvo

Biorąc pod uwagę że ten silnik jest tyle wart co olej na wymianę to raczej dużo.

nie wiem ile w tym prawdy ale film pokazuje ile daje dobry olej w przypadku EVO

http://www.youtube.com/watch?v=49kETjPZP9Y

Ten filmik trochę komercją zalatuje

Cytat:
2010-02-25 21:45:05, 13matt13 pisze:
Ten filmik trochę komercją zalatuje

dlatego pisze ze nie wiem ile w tym prawdy, z resztą w przypadku malucha nie ma się co spodziewać takich przyrostów mocy, nawet w bóg wie jak wydłubanym motorze