MotoNews.pl

Czy elementami łady nivy zepnie się z DOHC z skrzynią OHV?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ze względu na to ze na forum lady napisać nie mogłem, a temat związany z kantem 73rok pisze tu. Czy skrzynia biegów z Lady nivy tak jak 2107 da się spiąć z DOHC?

p.s.
Dokładnie czy za pomocą sprzęgła, dzwonu skrzyni, koła i rozrusznika da się spiąć DOHC z skrzynia fiata z 73roku. Czy kolo zamachowe będzie pasować bolt on?

nikt nic nie wie?

p.s.
jak ktoś jest memberem lada klub polska może tam wrzuci zapytanie

Dzwon od niwy nie rożni się niczym od tego z 2107.

a kolo, sprzęgło, wysprzeglik i rozrusznik?

na LKP nie beda raczej wiedziec

Cytat:
2010-03-12 18:48:32, kania_ pisze:
a kolo, sprzęgło, wysprzeglik i rozrusznik?

Też, też, też, tez. Rozrusznik najlepszy będzie z nowych niv, z przekładnia planetarną.

Mówię o podobieństwach oczywiście. Ale skoro twierdzisz że na 2107 da sie postawić dohca to na niwe też.

[ wiadomość edytowana przez: jose dnia 2010-03-12 18:59:45 ]

dzwon od łady odpada bo rozrusznik jest w ładach po przeciwnej stronie niz w dohc-ach- pod kolektorem ssącym
musisz szukac dzwona od 132MKI z malej skrzyni (male sprzeglo małe koło)
temat przeroiony bo wlasnie koncze swapa 2106 z silnikiem 131TC
na V skrzyni od poloneza(która jest wzorowana na tej od 132mkI)

ale mnie mnie przeszkadza rozrusznik po tej stronie, bo oldtimer ma właśnie po stronie wydechu

wiec komplet lady by robił robotę a spinam skrzynie 4

A czasem skrzynia nivy i 2105 / 7 to nie są te same skrzynie ? Mi się wydaje że na 99% to te same skrzynie. Silniki są te same przecież, i pasują zamiennie ze skrzyniami. Więc jeśli do 2107 pasuje, to do skrzyni od nivy też będzie pasować.
I czemu właściwie pytasz o skrzynię nivy, skoro wiesz że na 100% możesz podłączyć od siódemki ?

bo nivę można za 300zl kupić cały zespól napędowy kompletny