[Accent] Swap silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam specjalisty od swapa z a normalne pieniadze ( do 2000 zl)

Jaki to ma byc swap??
Silnik 2.0 z kupety do Accenta + przerzutka za 2000zl?..chyba nie realne....ale zycze powodzenia

mysle ze realne jesli to nie serwis . ale musi znalezc dobrego mechanika. popytaj znajomych swoich moze maja jakiegos tam kogos 'swojego'

moze ten link pomoze w przerzutce
http://www.hyundaiperformance.com/forums/topic.php?t=20565

dzieki - czailem sie na silnik od eclipsa ale mi zaspiewali za zalozeni 1200 + 1100(za cos tam)+ ??? (zalezy od dodatkowych godzin jakie bedo musieli spedzic przy "operacji" - nie wiem jak oni to licza) No i oczywiscie 3500 zl za silnik.

ja miałem do kupienia silnik od Eclipse 1.8 ze skrzynią i sprzęgłem za 1000 pln ale nie wiem w jaki stanie to było

ten byl z 2000 roku i wlasciciel dlugo sie nim nie nacieszyl bo zdarzyl przejechac 14000 tys. km (samochod zabawka normalnie jezdzil czyms innym) po wypadku(tir w du.. mu wjechal) nieruszany byl przez prawie poltora roku. Oleje i takie tam do wymiany , ale pali ladnie mechanik go ogladal powiedzial ze stan idealny.

ten do mnie to był rocznik 91-93 bo niestety ja innego wsadzić za bardzo nie mogę

znalazlem smieszny silnik od mitsubishi colta. 1.5 16V - 125 KM Czy ktos wie co to jest

czy to jest ten z rodziny MIVEC

Nie mam zielonego pomjecia chcialem sie was o to zapytac

sproboj sprowadzic z niemiec silnik z S-coupe 1,5 turbo wtedy no problem z założeniem i poradzisz sobie może nawet sam lub z pomocą znajomego mechanika

to jedyne najtańsze i najpewniejsze pod względem sprawności działania rozwiązanie

a jaką moc i o osiągi ma ten silnik z s-coupe??

silnik w S-coupe mial na rynek niemiecki moc 116 KM
(na inne rynki prawdopodobnie byl troszke mocniejszy)
ale mysle ze turbinka łatwo dałaby sie podkrecic i w zasiegu byłoby 150 KM trzeba by pewnie tez wydech przerobic i moze inny wałek rozrzadu tak mi sie wydaje
z tym silnikiem s-coupe dochodziło do 100 w 9,2s max 205 km/h wiec jest niezle

nie wiem jak jest ze sprowadzeniem silnika z zachodu ale sa firmy które sie tym zajmuja
nie jest to raczej specjalnie droga impreza

dzieki i pozdro