Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2002-09-19 12:32:20 cześć!
Założyłem - nie żałuję. Mam Elpigaz, sterowanie kompem, silnik krokowy do gazu itp , na początku miałem 2 usterki, ale to z winy raczej partactwa przedstawiciela Elpigazu. W końcu chodzi OK (auto 23tys km, na gazie 6.5tys). Napewno będziesz miał na początku problemy z gaśnięciem na wolnych obrotach - kwestia regulacji. A tak poza tym: osiągi i przyspieszenie (jeśli o czymś takim mozna mówić w 1.4i ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2002-09-19 21:19:23 Witam
Ja tez nie narzekam - mam chyba najprostrza z mozliwych instalacji bez kompa (zdaje sie Lovato). Pali 9 literkow LPG i zarowno przy jezdzie z predkosia 10 km/h jak i 100km/h nie odczuwam przy przelaczeniu gaz/benzyna i odwrotnie , absolutnie zadnych zmian w mocy silnika ani nie wyczuwam samego momentu przelaczenia. Za to jade na stacje i z usmiechem krzycze:"do pelna poprosze!" i kosztuje mnie to 50 zl. ![]() Pozdrawiam Osiah |
![]() Cooba Omega 3000 Warszawa | 2002-09-20 09:38:12 Cześć,
W moim przypadku 30NE jazda na benzynie to strzał w głowę! Gaz to jest alternatywa! Jednak gaz-u używać trzeba z glową. Unikać rozruchu na gazie, przełączać na gaz dopiero po rozgrzaniu silnika do ok50 stopni.... (ze względu na żywotność membran parownika) Reasumując: gaz tak, ale benzynka niestety też.... Gorąco polecam ![]() |
yenot Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2002-09-20 10:23:42 Hi !
Panowie, podajcie prosze koszty instalacji, jesli montaz był stosunkowo niedawno. We Wrocku instalację BRC do Omegi C20NE kombi wycenili na 1700 pln po upuscie. Bez komputera gazowego. Dopłata za komputer - 550 pln. Dopłata za zbiornik toroidalny - 100 pln Gwarancja - 24 miechy Ja jeszcze nie załozyłem, jezdzę na benzynie Pozdro. |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-09-21 01:34:44 jeśli chcesz instalację do C20NE to za cenę 1700 polecam. nie ładuj się w komputer. ten silniczek jest stworzony do gazu i bardzo ładnie chodzi, jeśli tylko zadbasz o świece, przewody wysokiego napięcia i przeglądy w gazowni. ja zrobiłem na gazie 70 tys, kumpel ok 100 i żadnych niespodzianek.
LOS OMEGAS BESTIALES |
![]() bercik omega A 2.0 pb+ gaz lubin | 2002-09-21 17:32:19 witaj!!!
Jestes chyba z wroclawia montowalem gaz w obornikach slaskich rok temu naprawde bylo tanio w stosunku do innych stacji podaje tel.310-16-41 kierunkowego nie pamietam zadzwon sa solidni i tani. pozdrawiam bercik ![]() |
jwlodar Opel Astra Włocławek | 2002-09-29 22:06:01 Zamontowałem gaz do Astry z silnikiem 1600.
Poszukuję informacji od osób które już jakis czas mają instalację gazową w swoich autkach. Czy można być spokoinym o silnik, bo opinie słyszałem różne. Pozdrawiam Janusz |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2002-10-05 21:16:17 Czesc
Jasne, ze mozesz spac spokojnie, pol Polski jezdzi na gazie a problemy maja ci, ktorzy kompletnie nie dbaja o autko. Nie pal go na gazie tylko na benzynce i taj mu troche popracowac, tak zeby silniczek mial z 50 stopni w chwili gdy na gaz sie przelaczy. Czasem przehulaj go kawalek na bezynie i bedzie lux. Dobrze jest wedlug mnie tankowac w jednym miejscu. Pozdrawiam Osiah |
jareczek Opel Vectra Warszawa | 2004-01-09 16:00:38 samo założenie instalacji niejest tróde, najtródniejsze z tego wszystkiego jest zaplanowanie rozmieszczenia wszystkich pierdół od gazu pod maską (filrt ,parownik). Złe zaplanowanie będzie stwarzało problemy przy kładzieniu kalki od gazu (zaginanie się kabli i ich łamanie, przepalanie). Trzeba pomyśleć 3 razy i montować. Polecam gaz w aucie sam mam opla 2.0 16v początkowo było pare lekkich problemów z regulacją ale już jest igła. Pali 11 po mieście więc jestem szczęśliwy i z portwela az tak nieubywa jak na benzyne. Sama cena kusi (gaz-benzyna) |
jareczek Opel Vectra Warszawa | 2004-01-09 16:03:41 samo założenie instalacji niejest tróde, najtródniejsze z tego wszystkiego jest zaplanowanie rozmieszczenia wszystkich pierdół od gazu pod maską (filrt ,parownik). Złe zaplanowanie będzie stwarzało problemy przy kładzieniu kalki od gazu (zaginanie się kabli i ich łamanie, przepalanie). Trzeba pomyśleć 3 razy i montować. Polecam gaz w aucie sam mam opla 2.0 16v początkowo było pare lekkich problemów z regulacją ale już jest igła. Pali 11 po mieście więc jestem szczęśliwy i z portwela az tak nieubywa jak na benzyne. Sama cena kusi (gaz-benzyna) |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2004-01-09 18:01:12 do mojej vectry chca zamontowac instalke za 1700
- instalka Landi, jednowtryskowa, czyli 2 generacja - komputerek Landi - emulator wtrysku - butla w bagazniku, miejsca ci dostatek, a wole kolo wozic gosc ma swoje forum na gazeta.pl generalnie dosc duzo wie o instalkach, mam nadzieje, ze to sie przeklada na jakos roboty takze w niedlugim czasie jade to zalozyc, tyle, ze lokalizacja to nie wawka a siedlce aha i generalnie nie pytalem sie "jaka najtansza instalka do vectry" tylko "jaka do vectry" i mi to polecono |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2004-01-09 18:06:18 jeszcze jedno:
z moich obliczen wynika, ze instalka w tej cenie zwroci mi sie po 16-18kkm zaleznie od tego, jak ceny benzyny i gazu sie beda ksztaltowaly (zmiany akcyzy itp chamstwo) czy wszystkie instalki trzeba regulowac i zawsze sa problemy, czy tylko gdy cos nie wyjdzie? ![]() |
![]() PiotrS Forumowicz LO016 Gdańsk | 2004-01-09 18:36:55 Było minęło. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-06-01 14:08:39 ] |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2004-01-09 18:49:27 mi 1.8 poki co wystarcza ![]() ludzie pisza o braku roznicy dynamiki na gazie i benzynce - z tego co czytalem na forach o lpg to instalka obniza dynamike takze na benzynce, stad brak roznicy - z drugiej strony zastanawiam sie, czy to nie bzdura licze sie z mniejsza dynamika, czego by to ludzie jezdzacy na gazie nie mowili (zgodnym chorem twierdza, ze nie ma roznicy) - w koncu to nie sa silniki na gaz! inna sprawa to mam dosc zastanawiania sie, czy gdzies moge jechac bryka, przykladowo czy mi sie chce jechac kogos odwiedzic do innego miasta czy moze nie... nie robie duzo km, ale ekonomicznei po roku mi break even wychodzi (16-18kkm) |
![]() PiotrS Forumowicz LO016 Gdańsk | 2004-01-09 19:04:38
Bardzo dobre, przemyślane słowa, niech inni się uczą! ---------------------------------------------------------------------- ludzie pisza o braku roznicy dynamiki na gazie i benzynce - z tego co czytalem na forach o lpg to instalka obniza dynamike takze na benzynce, stad brak roznicy - z drugiej strony zastanawiam sie, czy to nie bzdura ----------------------------------------------------------------------- Zgadza się niestety to nie bzdura. ------------------------------------------------------------------------ licze sie z mniejsza dynamika, czego by to ludzie jezdzacy na gazie nie mowili (zgodnym chorem twierdza, ze nie ma roznicy) - w koncu to nie sa silniki na gaz! inna sprawa to mam dosc zastanawiania sie, czy gdzies moge jechac bryka, przykladowo czy mi sie chce jechac kogos odwiedzic do innego miasta czy moze nie... nie robie duzo km, ale ekonomicznei po roku mi break even wychodzi (16-18kkm) ------------------------------------------------------------------------- Wiesz juz wszystko, czas podjąc decyzję. Ciekaw jestem kiedy sie Tobie znudzi być wciąż we wstecznym lusterku?. ![]() [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-01-09 19:06:13 ] [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-01-09 19:06:53 ] |