Ekscesy po nurkowaniu w błocie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zima, zima, przyszła wiosna i już dzisiaj wyciągałem Omę z błota traktorem. Niby szkód fizycznych nie zauważyłem, ale zasmucił mnie przykry objaw - w czasie jazdy kierownica (no chyba cała kolumna) wpada w podejrzane drgania, którym zdarza się chwilowo zniknąć, ale objaw jest raczej permanentny. A wpadłem "po pachy" w piękne kleiste błotko. Może komuś się coś podobnego zdarzyło? Zastanawiamy się, żeby skoczyć do oponiarza na profilaktyczny demontaż i umycie kół, ale nie bardzo mi się chce wierzyć, że takie bicie może być od resztek błota.

Sprawa może bardziej na forum off-roadowe, ale to cierpi Omega

Racja, zacznij od mycia felg i powinno przestać drgać. Mialem tak samo w JEEPIE po błotnym upalaniu!!

kumpel miał to samo w audi,
umył koła z błota i po sprawie

a jako ciekawostka - nie tylko błoto daje wibracje na kierownicy

niedawno bawiliśmy sie trochę na lotnisku przy sporej warstwie śniegu, żółty nabrał w felgi ogromne ilości śniegu i wracając na prostej przy +80km/h były takie wibracje, że utrzymywanie tej prędkości to był wyczyn dla twardzieli

Darti tez w wyrazowie miał problemy z drganiem kierownicy...

Pabelo, prawie tak jak na fotce to miałem dzisiaj po wyjeździe z myjni, oczywiście mówię o samej feldze W takim razie bez solidnego mycia felg się nie obędzie. Dopiszę czy pomogło.

Cytat:
2010-03-23 08:41:18, apieczyk pisze:
Pabelo, prawie tak jak na fotce to miałem dzisiaj po wyjeździe z myjni, oczywiście mówię o samej feldze W takim razie bez solidnego mycia felg się nie obędzie. Dopiszę czy pomogło.

z pewnoscia pomoze oczyszczenie felg...

przy okazji pamietajcie, ze w takim blocie z kamieniami bardzo latwo porysowac felgi przy probie wyjechania - lepiej od razu zlapac kogos, kto wyciagnie

No i wczoraj w sobotę zapodałem własnoręczne czyszczenie felg bo pogoda była rewelacyjna i Wasze sugestie sprawdziły się w 100%. Drgania całkowicie ustały, dzięki wszystkim za info.