TESTER

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
W przypływie wolnej chwili, serfując po necie znalazłem na Allegro "Tester" do samochodów Daewoo. Ponieważ sam mam blade pojęcie o takich sprzętach, moze ktoś z Was wypowie sie na temat takiego urządzenia

Oto link do TESTERA

Ja pierdzielę, ale przekręt! Masz książkę serwisową, albo książkę WKiŁ? Pokazany na akcji tester składa się z 4 elementów:
1. Obudowy RS - pewno 3 zł.
2. Wyłącznika - 2 zł
3. Wtyczki - 2 zł
4. Zworki - niezmierzalnie tanio.
Razem koszt to 7 zł, a ktoś za to chce 70 zł!!!!
Chcesz bardzo wywołać kody? Wykorzystaj zworkę z pkt.4 - czyli za darmochę.

To samo mozesz zrobic uzywajac zwyklej zworki ...

To nic innego jak uruchomienie BLINK KODOW na desce rozdzielczej

Spokojnie Panowie. Jeśli dobrze pójdzie to za niedługo będę dysponował urządzeniem diagnostycznym do naszych autek (coś takiego jak mają w serwisach tylko troszkę dokładniejsze i bardziej inteligentne). Tak więc chętnym udostępnie bez opłat

Cytat:
2003-09-04 10:46:31, KeyJey pisze:
To nic innego jak uruchomienie BLINK KODOW na desce rozdzielczej

Można więcej i jaśniej?

SpeedR!! to BRZMI FANTASTICO!!...kiedy, gdzi i za ile ??

Martinezz...

Po zwarciu odpowiednich stykow w zlaczu kompa... jestes w stanie wyswietlic na diodzie CHECK ENGINE kodow tzw BLINK KODE ktore migaja odpowiednio.... potem te kody sie przepisuje na usterki...

Niestety nie posiadam spisu kodow ani zadnych wskazowek jak to zrobic... jest w ksiazce.

Cytat:
2003-09-04 22:30:16, KeyJey pisze:
Po zwarciu odpowiednich stykow w zlaczu kompa... jestes w stanie wyswietlic na diodzie CHECK ENGINE kodow tzw BLINK KODE ktore migaja odpowiednio

No dzięki. Już jaśniej. A gdzie jest ta dioda (tylko nie bij).

Cytat:
2003-09-04 22:23:28, bogdan1 pisze:
SpeedR!! to BRZMI FANTASTICO!!...kiedy, gdzi i za ile ??

Właśnie debatuję z człowiekem ściągającym takie rzeczy z Niemiec. Sporo zdrowia mnie to kosztuje, bo konwersacyjnie opanowałem jedynie angielski. Z niemieckiego jednak znacznie bardziej "bliższy" jest mi słownik bierny
Natomiast odpowiadając na Twoje pytanie 2 takie testery już przyjechały do Polski do osób prywatnych ze zmienionym oprogramowaniem, ponoć jeden do Forda, drugi do starszych modeli Peugeota (niestety nie wiem do kogo).
Koszt takiego scannera (można go w sumie nabyć i u nas) to ok 4000zł. Z niemiec opłaca się go sprowadzić, bo w sumie całkowity koszt zamyka się w kwocie ok 1800zł.
Tak więc czekam teraz na wieści z Niemiec. Mam nadzieję, że człowiek niebawem się odezwie i przyniesie mi dobe nowiny.
... Bo jak wiadomo z posłańcem, który wieści złe przynosił...

A co powiecie na to. Może można coś takiego dostać do Espero?

ja podlaczam laptopa do auta i tez mam diagnostyke w czasie rzeczywistym...koszt 8 zloty

Cytat:
ja podlaczam laptopa do auta i tez mam diagnostyke w czasie rzeczywistym...koszt 8 zloty

czy masz coś o czym nikt nie wie, a powinien wiedzieć ???

Cytat:
2003-09-04 22:34:07, Martinezzz pisze:
No dzięki. Już jaśniej. A gdzie jest ta dioda (tylko nie bij).

To nie jest dioda - to jest kontrolka, żółta, po lewej stronie tablicy wskaźników z narysowanym silnikiem. Zawsze jak przekręcisz kluczyk to Ci się zaświeca, a po odpaleniu gaśnie.
Kody skrócone są w książce WKiŁ, a pełna tabela kodów w książce serwisowej.

jaco mam to o czym wszyscy wiedza....temat: "diagnostyka w czasie rzeczywistym" fajnie dziala wyglada jeszcze lepiej...chcem na stale wstawic lcd w konsole srodkowa ale mam problem z zasilaniem

Wiem ze qbakogut robi reczny tester ale poki co na moim oprogramowaniu nie za bardzo chodzi jego protokol

Dominik!-bliżej proszę i JAŚNIEJ ...o so chozii??? Wielu z nas ma chiba laptopki ale nic poza tym w kierunku samochodowym niet!!....a Ty poważnie ???...do Espero??? No strzel proszę 2-3 pełne zdania cobyśma wiedzieli jak to zrobić ???

Taaaak naczytałem się postów w temacie "Diagnostyka w czasie...."...O Rany!!....ile tam rzeczy mądrych "elektronicznie"...zbyt mądrych dla nas śmiertelników
/Może zapytam tak: mam laptopa i ile muszę wydać kasy coby zrobić /dać zrobić?/ do tego interfejs i się "oprogramować" czymś sprawdzonym co hula bez większych problemów /nie chciałbym robić doktoratu

program jest pod tym linkiem:
http://www.autoelectric.ru/diag.html
wystarczy go uruchomic na laptopie podlaczonym do interfejsu przez com a interfejs do zlacza dagnostycznego
schemat interfejsu jest tu:
http://pweb.de.uu.net/pr-meyer.h/aldl.htm
koszt...6-8zloty