| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-04 10:47:14 Pojedz na benzynie i zobacz czy bedzie taki sam objaw.
|
Many E x | 2003-09-04 11:16:33 no i rozumiemy ze filtry , swiece OK....? |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-04 11:28:05 Po kolei wg. punktów. Jak jeden nie pomoże bierz się za następny. A najlepiej zrób za jednym zamachem.
1) oczyść filtry (jak pisze Many). 2) Sprawdź świece i przewody 3) zresetuj pamięć wtrysku. Musisz wyjąć bezpiecznik (nie pamiętam nazwy ale to jest 20-ka i siedzi w dużej puszce na lewo od akumulatora) 4) jedź do gazownika i sprawdź kompa gazowego - może trzeba będzie ustawić kroki silniczka. Jazda na benzynie nie specjalnie zmieniała coś - przynajmniej u mnie. Prawdopodobnie chodzi o autozaadaptowanie na benzynie głównie. Podobno też o "przeczyszczenie" układu benzynką - ale coś w to nie wierzę. Naprawdę wystarczy wyjąć bezpiecznik. U mnie te wszystkie objawy o któych piszesz występowały nagminnie. Pomogło ponowne ustawienie kompa i założenie "no problema". Od tego czasu chodzi jak złoto a obroty trzyma lepiej niż na benzynie. Po odpaleniu adaptuje się w niecałe 3 minuty, więc do kiosku naprzeciwko bloku nie opyla się jeździć |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-04 12:48:23
Moze jak zgasnie to przelacz tylko na benzyne i odpal. Z obrotami tez mialem problem - za uboga miesznaka byla i poprawili. |
wo200 Carina E Warszawa | 2003-09-04 14:21:44 To ja chyba jednak pojadę dziś sobie do gazowników, może cosik poradzą, a jutro się odezwę czy pomogło.
A tak niezawodnie chodziła |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-10 08:07:40
Miałem to samo. Zrób co radziłem - załóż odcinasz pamięci wtrysku. Dodatkowo gazownik niech sprawdzi położenie reduktora czy jest dokładnie w pionie. Jak jest u Ciebie z wlotem powietrza? Może trzeba odwrócić i dodać dłuższą rurę chowając ją np. pod błotnik. Mi to jednak wygląda na przestawianie pamięci wtrysku. |
wo200 Carina E Warszawa | 2003-09-10 08:58:26 no tak, ale czemu na benzynie też gaśnie? |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-10 10:20:07
Jeżeli nie masz III lub IV generacji LPG z bezpośrednim wtryskiem gazu to się zastanów jak ten gaz jest podawany? Komp się przestawia na gaz. 130 PLN na odcinacz i masz spokój. Zamontujesz sobie sam. Raczej bym nie zdejmował klem z akumulatora - skasujesz całą resztę - pamięć ABS itd. |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-10 11:33:23 D restartu ECU można wyjąć bezpiecznik EFI na jakieś 15 sekund i kody sie skasuja razem z pamiecia kompa.
|
wo200 Carina E Warszawa | 2003-09-10 11:37:42 Widzę że tu jest prawdziwa skarbnica wiedzy Dzieki za rady. Przejrzę styki wtryskiwaczy i wszystkie kostki. Tylko czemu to by się działo tylko przy przechodzeniu z fazy zimnej na ciepła silnika. Jak już się rozgrzeje to nie szfankują wtryski? Oj coś czuje że cieżko będzie dojść co to jest |
urban TOYOTA CarinaE Włocławek | 2003-09-10 12:09:05 Siemano!!!!!Sprawdzilbym na prwdulke świece to nic ze sa nowe,mialem dokladnie takie same objawy po zgassnieciu samochod zachowywal sie jak "zalany"poczyscilem wszystkie swieczki i jest ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!Świece mam nowe tzn. okolo 10 tys na nich zrobiłem więc to żaden wynik. |
wo200 Carina E Warszawa | 2003-09-10 12:21:51 ale świece mają obecnie 2,5 tygodnia, nowe (DENSO zdaje się) i kupione w Toyocie, nie wierze żeby padły, i tydzień po założeniu było spoko, jak się chłodniej teraz zrobiło to się objawy zaczęły dopiero |