MotoNews.pl

Gaznik w 126p, jaki polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem malucha. Fajny samochodzik tylko troche mocy brak, poczytałem troche na ten temat i zaczne od gaznika. Byłem w jednym warsztacie i polecili mi taki który ma pompe paliwową
Teraz tylko pytanie jaki kupić żeby był dobry i za niego nie przepłacić? Słyszałem ze są jakieś gaźniki abartha i widziałem ogłaszenie gaznik od motoru idealny do malucha, czy to sie sprawdza?

Ja polecam zacząć zabawę od dobrej regulacji, wielu niedrogich przeróbek i dopiero mozemy zabrać sie za gaźnik!! Ja też sie w to bawię dopasowująć gaźniczek od dacii. I też nie wiem co z tego wyjdzie!! Jeszcze raz polecam dopieszczenie tego co jest!! A dopiero wtedy eksperymenty!! Pozdrawiam i cze!!

Ja polecam gaźnik podciśnieniowy Madcara, na temat gaźnika Weber 30 DGF na razie się nie wypowiadam.

A ja polecam gaźnik malucha ze skróconym dyfuzorem, wypolerowaną gardzielą i większą dyszą paliwa, ale to zależy od zastosowanych modyfikacji silnika.

Ja poolecam gaźnik od Peugota tylko za bardzo nie wiem który model 309 czy 205 musisz sam na to wpaść Pozdro i narx

Jaknby co to mam na sprzedaz jeszcze gaznik WEBER DCOM 40...pochodzi z peugeota...ale z jakiego to niewim...podobno z 205 1,4...jakiejs lepsiejseij wersji...rally czy cus tkaiego...tam byly dwa takie gaziory...za 320 z przesylka

kiedys slyszalem ze ktos zalozyw 2 gazniki z JAWY 350. podobno roznica jakas byla

gażnik z javy 350 , niemożliwe , chyba tylko 1 bo więcej by nie szło , a gażnik w jawie ma taką budowe że pod kątem lub przechyłem pływak nie zamyka odpowiednio dyszy. musi być płasko położony , ssanie działa nie na linek tylko na taka pompkę odchylaną do gory ,więc chyba ktoś nie wsadzał by czegoś takiego do malca ,

gazniki dwa i specjalnie dorobiony kolektor. jak mi sie uda dorwac tego kogos kto mi mowil....a potem tamtego kogos... to popytam sie o szczegoly i wam wysle fotki