Różnica komory 125p -> Polonez

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa mocowania serwa, a konkretnie miejsce pomiędzy mocowaniem amortyzatora i serwem. Czy w 125p z 90roku jest tyle samo miejsca jak w poldku z lat 80? Czy były to inne wymiary? Czy posiada ktoś zdjęcie komory w 125p z serwem od Poloneza z systemem Lucas?

http://forum.dafsofor.aircity.pl/viewtopic.php?p=33506#33506

[ wiadomość edytowana przez: fiat_maniac dnia 2010-04-12 13:51:08 ]

daj znaka jak już to ogarniesz -

właśnie się wq... bo coś ciasno jest i brakuje jakieś 1,5 do 2 cm. W poldku jakoś się mieściło

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2010-04-12 15:05:04 ]

Poldas ma inną komore silnika.........

jak chcesz to moge troche pomierzyć ale nie dzisiaj

do borewicza nie mam dostępu

da sie. klocek i mlotek, trzeba podklepac fartuch... osobiscie spawalem obudowe na wajche od sprzegla do kanta z lucasem - wycina sie dziure na pedal w wanience, drobna przerobka mechanizmu wycieraczek i mozna sie cieszyc duzym pozadnym serwem w kancie

u mnie na styk serwo weszło, nie musiałem nic klepać
zrobiłem "nową" podstawę do pedału sprzęgła z pedałem fiatowym, przegiętym na prawo

Serwo wejdzie to wiem Montowałem taki w poprzednim fiacie. Problem jest w tym czy zmieści mi się rura od klatki do przedniego kielicha. Aktualnie brakuje ok 1,5cm przy standardowym serwie. Niepamiętam czy przy zamontowaniu serwa od poloneza(Lucas) będzie odrobina luzu...

przekop kompa bo pewnie tam masz jakies zdjecia z bialego fiata i tej dlubaniny z serwem

wywal serwo

powiem Ci że dużo fotek nie robiłem

po za tym, ten biały był wcześniej czerwony a teraz jest żółty

Cytat:
przekop kompa bo pewnie tam masz jakies zdjecia z bialego fiata i tej dlubaniny z serwem

Wtedy jeszcze nie potrafiłem robic zdjęć i niewiele tam widać

Klamka zapadła, wyprowadzenie na kielichy jest zrobione. Jutro będę się zastanawiał czy będzie jeszcze wspomaganie do hampli

Dzięki za fotki, szczególnie dla ujban88

[ wiadomość edytowana przez: pwr79 dnia 2010-04-14 12:17:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: pwr79 dnia 2010-04-14 12:24:36 ]

P... pokaż foty coś narobił ciekawego

zajtra

Wygląda to tak...

Podpatrzone w polonezie 2,0 16V:

no wlasnie tak to chcialem zrobic - nie rozumiem czemu to by sie mialo nie zmiescic

Cytat:
no wlasnie tak to chcialem zrobic - nie rozumiem czemu to by sie mialo nie zmiescic

wpakuj to do df'a Polonez ma zdecydowanie więcej miejsca.

mowie o klatce nie serwie bo dla mnie lukas to pomylka