| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Arek331 Opel Omega A 2,6i Bielsko-Biała | 2003-09-04 21:34:33 Witajcie bracia Mam pytanko, w zwiazku z tym, ze jutro sprzedaje bestie (mam dola jak cholera Wiem, ze musze kupujacemu dac dowod rejestracyjny oraz OC a co sie stanie w momencie gdy bedzie mial stluczke jezdzac jeszcze na moim OC? Jak ta kwestie reguluje prawo? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje z gory i pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy bestii...... Arek |
DrA eS ... | 2003-09-04 21:39:35 W momencie podpisania umowy kupna/sprzedazy mozesz miec w dupie to co zrobi kupujacy.
Ubezpieczyciel zwroci Ci nawet czesc skladki za pozostaly okres ubezpieczenia. Niestety PZU zwraca skladke pomniejszona o miesiac od dnia sprzedazy. Ta niezwrocona czesc skladki pokrywa okres jaki kupujacy moze jezdzic na Twoim OC ( chyba 14 dni ). |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-09-04 23:03:39 Jest jeszcze jedna ważna sprawa. Należy o fakcie sprzedaży powiadomić ubezpieczyciela najlepiej na piśmie, tzn na dziennik z potwierdzeniem na kopii. Kolega robiący w ubezpieczeniach mi mowił, że wtedy nawet jeśli nowy właściciel zrobi dzwona nie ma szans nato, żeby cię obciązyli skutkami. |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-09-04 23:10:39 Jestem szkodowcem w jednej z firm ubezpieczeniowych i
1.zgłoś u swojego ubezpieczyciela fakt sprzedaży pojazdu ( umowa kupna sprzedaży podbita przez wydział komunikacji w ktorym rownież należy zgłosić fakt sprzedaży pojazdu 2. Nowy nabywca może poruszać się na twoim OC 14 dni 3. zwrot składki otrzymasz ( przy czym miesiąc rozpoczęty uważa się za pełny ( czyli potracą Ci skladkę w twoim przypadku za wrzesień ) 4. Poproś o zaświadczenie o przebiegu twojego ubezpieczenia ( zniżki ew zwyżki ) przyda Ci się to jak bedziesz ubezpieczał nowy nabytek , niekoniecznie przecież u tego samego ubezpieczyciela to tyle Pozdrawiam Edmund Dantes |
Arek331 Opel Omega A 2,6i Bielsko-Biała | 2003-09-05 09:04:56 Dzieki chlopaki, na Was zawsze mozna liczyc Pozdrowka Arek |