[126p] nierówna praca silnika , jaki powód ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Proszę o pomoc! Mam malucha z 1993r (aparat zapłonowy)od pewnego czasu rzuca silnikiem na niskich obrotach, czasem gaśnie po odjęciu gazu, wchodzi normalnie na obroty, ciągnie dobrze jest bardzo mocny nie strzela nie kicha tylko te obroty. Dodam że silnik zachowywał się tak przed remontem jak i po. Został wymieniony gaznik (wcześniejszy był na dyszy elektronicznej ten nie), nowa cewka zapłonowa (wcześniej i teraz butelkowa dodam że obydwie się grzeją), nowy aparat zapłonowy, nowe świece, zawory ustawione, przerwa na przerywaczu też, + remont silnika (rozrząd, uszczelniacze, panewki, pierścionki itp.) Silnik brdzo nierówno pracuje na niskich obrotach jak wspomniałem wcześniej czasem gaśnie. Dziękuję za ewentualną pomoc!!! POZDRAWIAM!!!

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2010-05-13 11:38:31 ]
[ powód edycji: regulamin - tytulowanie wątków ]

Stawiam na obróconego tłoka i korbę, w 126p tłok ma nie symetrycznie sworznia jak obrócisz to są danteńskie sceny z motorem!!!!

mi to wyglada na gaźnik, tzn zachwowuje się tak jakby lewe powietrze brał,

Ale to tylko przypuszczecznie,
Powiedz mi jeszcze jakie dysze masz w gaźniku, i co to za silnik ile mm głowica pojechana jaki wałek (czy opóźniony czy nie)

Jak sie tloki z korba odwrotnie polaczy czy inaczej korbe na wal zalozy to nie przerywa tylko stuka w silniku

masz zaciety przyspieszacz w aparacie zapłonowym jest pod platynkami

[quote]
2010-05-12 23:18:01, Adrian650 pisze:
Witam! Proszę o pomoc! Mam malucha z 1993r (aparat zapłonowy)od pewnego czasu rzuca silnikiem na niskich obrotach, czasem gaśnie

Ty chyba umiem czytać; rzucać to znaczy przerywać/ chyba nie bardzo,co!!!/?

zolo mial na mysli, ze silnik przy zamianie tłoków chodzi rowno, tylko stuka, a ze kolega o takim objawie nie napisal, to zle wsadzenie tłokow etc. mozna wyeliminowac

ja na bank postawil bym na gaźnik
uszczelaka od ssania, tłoczek od ssania, oring na śrubce regulacyjnej
jak to nie pomoze gaznik na rainca