Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-05-14 17:26:17 .....albo ciężkiej nogi.......... ![]() |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-19 00:56:27 dziekuje za odpowiedz. Teraz jezdzi znacznie lepiej. Zrobil mape i poustawial ejszcze co trzeba. Jak zjezdze zbiornik to napisze ile spalil, no i juz nie szarpie.
Bardzo sie balam montowac ten gaz, ale on glownie tym sie zajmuje no i cenowo tez konkurencyjny do angielskich zakladow. Mam to auto juz prawie rok i swiec nie wymienialam ![]() |
![]() _papa_ Rover 620Si Płock | 2010-05-19 06:59:36
świece wymienia się nie od wieku, tylko przebiegu. A jak często to zależy zazwyczaj od producenta. generalnie umowna zasada głosi, że na lpg co 15 tys. ale ja wymieniam co drugi przegląd czyli co 20 tys. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-20 22:51:11
no to juz czas wymienic, bo zrobilam juz nim 30tys ![]() auto jezdzi lepiej, ale jeszcze mam problem. na autostradzie gdy chce przyspieszyc, wyprzedzic kogos jest troche mulowate, nie szarpie juz jak ostatnim razem, ale ma slaba moc. I przy naciskaniu na gaz swici sie kontrolka silnika, i zaczyna migac. Jak juz osiagne predkosc ktora chcialam wylacza sie. Moze ktos cos poradzi?? Moze to znowu kwestia ustawienia, ale mape mechanik juz robil i niby wsyztsko ok. Za tydzien wyjezdzam do PL i chcialabym zeby mi to autko dobrze jechalo ![]() Mam jeszcze pytanie, czy np. bedac w PL moge podjechac o jakiegos warsztatu na sprawdzenie tej instalacji ewentualne ustawienie, czy raczej nikt po kims nie ebdzie chcial grzebac?? |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-21 21:21:35 kolejne tankowanie....14l...no taki wynik jest juz bardziej zadawalajacy ![]() |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-05-22 11:02:57 Napisz w jakiej okolicy będziesz to ktoś z forum na pewno kogoś poleci.
Widocznie przy dużym zapotrzebowaniu na moc instalacja nie wyrabia i za mało gazu silnik dostaje, silnik spala za ubogą mieszankę i dlatego kontrolka świeci, dobrze byłoby wiedzieć jaki błąd wywala. Napisz jaki masz reduktor gazu i jakie wtryskiwacze. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-05-22 13:46:42 bede na opolszczyznie...
a o to wszytsko co pytasz dowiem sie w czwartek, bo jeszcze rpzed wyjazdem ma mi ustawiac, wiec napisze w czwartek. Dzieki za odpowiedzi. |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-03 15:09:11 jestem rozczarowana i wkurzona ![]() wlasnie jestem w PL, auto spalilo 15,5 litra przy 140km /h to na beznzynie spalal mi 10l. To troche za duzo, poza tym przy przyspieszaniu dalej kontrolka z silnika mi sie zapla. Mruga. Nie ma tego objawu przy bezynie. Mechanik powidzial ze to swiece, swiece wymienione i auto dalej nie pali na 2 gary ale tylko na gazie. Co robic?? Szukam jakiegos dobrego warsztatu na opolszczyznie ewentualnie slasku, bo jak tego nie suatwie to wole wracac na benzynie do domu ![]() |
bdb wielowieś | 2010-06-04 12:45:33 tyle to pali mój dodge charger 5,7 hemi przy tej prędkości
zajedź może do Opolski Serwis Gazowy na ul. Oleskiej masz instalację stag, i jeśli zamontowane wtryski słabej jakości, to może ich wina, ale to tylko domysły |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-05 09:14:13 Bylam juz na Pruszkowskiej, podlaczyli do kompa ewidentnie nie pali na 1 zawor, moge odstawic do nich auto na 1 dzien, jesli nic groznego 150-200pln jesli cos do wymiany no to cena wieksza. Gazownik z UK pokryje mi tego koszty. No ale jeszcze zajade tam gdzie mowisz. Dizkei |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-09 13:08:15 Bylam na Oleskiej, powiedzieli ze sa za cienkie rurki i trzeba wymienic na nowe, koszt wymiany 400pln. Na tym moze sie jednak nie skonczyc.
Czy Waszym zdaniem ma to znaczenie ze nie pali na ten jeden gar?? |
bdb wielowieś | 2010-06-09 23:54:00 jeżeli chodziło im o miedź od zbiornika do reduktora, to nie ma to wpływu na jeden niedziałający wtryskiwacz |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-10 00:18:12
tak o to wlasnie chodzilo, wogole to bardzo niechetni byli do rozmowy, potem wogole powiedzieli ze oni tego nie robili i nie chce im sie grzebac ![]() Oddalam do chlopkow na Pruszkowskiej, jutro dowiem sie cos wiecej to napisze. |
Fuli5 Rzeszów | 2010-06-13 11:40:07 14l czy 17 jak na volvo to dla mnie za dużo.. sam jeżdżę volvo 2,4 z tym że instalacja landirenzo, w stga w życiu bym się nie pchał... to spalanie na poziomie 9l trasa do 11 max od dzwonu 12 przy ciężkiej nodze i klimie w miasto,,, jak ma ci palić do 17 litrów to po co w ogóle jeździć na gazie :p
Druga sprawa mówiła coś o przymuleniu itp.. sprawdź sobie sondy lambda, jak są do wymiany to volvuś często jest a) przymulony b) może palić jak smok! ale z reguły zapala się wtedy ikonka check engine ... komunikat błędu to często "zbyt bogata/uboga mieszanka la la la" |
zuzek34 volvo s60 kedzierzyn/bridgwater | 2010-06-14 10:25:13 Fuli5, oczywiscie ze nie ma sensu taka jazda, jesli ma mi dalej tyle palic to auto sprzedam po powrocie do UK. Bedzie mi szkoda, bo duzo rzeczy mam przy nim porobionych i dbam o to autko jak o zadne inne ![]() polecam wszytskim chlopakow z Pruszkowskiej z Opola. Autko teraz jezdzi super, nie ma roznicy czy beznzyna czy gaz, nic nie szarpie i nie przymula. Powodem tych wczesniejszych objawow bylo zasysanie powietrza do silnika, jakas nieszczelnosc. Teraz komputer nic nie pokazuje. Zostaje jeszcze kwestia spalania, napisze jak wyjezdze caly bak. |