[OGÓLNE] Czym wypolerować szybę czołową.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jakieś patenty, podpowiedzi?
Porysowana od wycieraczki pasażera dość mocno.

Stosował ktoś coś takiego?

Jezeli masz mocno zniszczona szybe to jedynym wyjsciem jest wymiana szyby. Przez polerowanie uzyskasz tylko znieksztalcenia w optyce szyby, czego efektem bedzie wymiana szyby.

Wszystkie te srodki to sciema, do naprawy kwalifikuja sie jedynie male odpryski o ile miejsce uszkodzenia zostalo szybko zabezpieczone przed zabrudzeniem.

właśnie taką założyłem i podczas zakładania się okazało...
Może faktycznie takiej bidy nie ma ale wiadomo. problem jest u pasażera nie u mnie. Jak by trochę pomogło to można chyba zaryzykować.

Ponoć pasta do zębów jest dobra

Kleszczu zauważ ze pokazany środek polecaja do szyb,luster czy reflektorów samochodowych ale szyb czołowych już nie wymieniają,a poleruje gostek na fotce akwarium (i to mnie zainteresowało bo tez mam rysy na akwa moim)

-----------------
FEFK#2486

ja ten srodek zakupilem w zeszlym tygodniu... listonosz nie zastal mnie w domu niestety i jutro musze jechac na poczte po to. Mam zamiar tym polerowac szkla reflektorow. Jak sprawdze jak to sie spisuje dam znac...

Srvrserver najpierw sprawdz to na kawałku zwykłej szyby.Jak zniszczysz reflektor,to będziesz płakał.

Cytat:
2010-05-16 18:23:27, srvrserver pisze:
ja ten srodek zakupilem w zeszlym tygodniu... listonosz nie zastal mnie w domu niestety i jutro musze jechac na poczte po to. Mam zamiar tym polerowac szkla reflektorow. Jak sprawdze jak to sie spisuje dam znac...

Nie zdziw jak ktos Cie w nocy zatrzyma i spusci wpier.... ze swiecisz prosto w oczy.

Cytat:
2010-05-16 17:43:23, thomas77 pisze:
Kleszczu zauważ ze pokazany środek polecaja do szyb,luster czy reflektorów samochodowych ale szyb czołowych już nie wymieniają,a poleruje gostek na fotce akwarium (i to mnie zainteresowało bo tez mam rysy na akwa moim)

zauważyłem dlatego chcę opinie poznać tutaj.

Cytat:
2010-05-16 19:07:23, mefis22 pisze:
Nie zdziw jak ktos Cie w nocy zatrzyma i spusci wpier.... ze swiecisz prosto w oczy.

jeżeli wrzuci soczewkę i dobrze ustawi to będzie okej

A co do tematu, to jak się dowiadywałem raczej się przedniej szyby nie poleruje:/

Cytat:
2010-05-16 16:55:51, Kleszczak pisze:
właśnie taką założyłem i podczas zakładania się okazało... Może faktycznie takiej bidy nie ma ale wiadomo. problem jest u pasażera nie u mnie. Jak by trochę pomogło to można chyba zaryzykować.

Kleszczu, kobita Ci du*e truje, że jej to przeszkadza?

[ wiadomość edytowana przez: Cetek71 dnia 2010-05-17 20:37:28 ]

Cytat:
2010-05-16 19:07:23, mefis22 pisze:

zle mnie zrozumiales, ja nie chce polerowac szkla na gladko. Kupilem moretty i szkla maja delikatne ryski i odpryski i chce to wypolerowac zeby jakos to wygladalo...

może takie coś turtle wax chociaż może być trochę za słabe

[ wiadomość edytowana przez: tomekka dnia 2010-05-18 22:02:08 ]

Dla wlasnego dobra, lepiej nie polerowac szyby czolowej.

No to już wiem ale czemu nie można, co się dzieje?
Pęka?
Załamania czy w ogóle kupa?

Cytat:
2010-05-20 16:07:15, Kleszczak pisze:
No to już wiem ale czemu nie można, co się dzieje? Pęka? Załamania czy w ogóle kupa?

Zalamania beda.

zależy czym i jak polerujesz. maszyny odpadają (chyba że jakaś komputerowa szlifierka co równiutko zbierze, ale to mija sie z celem) ostre pasty odpadają. głębokich rys też nie warto bo porobią się "doły" i bedą załamania. lekkie przeszlifowania pastą do czyszczenia wielkich szkód nie narobią. zawsze można podskoczyć na szrot z tubką i przepolerować jakąś szybe tuż przed oczami kierowcy i zobaczyć jak dana pasta działa.

Cytat:
2010-05-16 13:51:19, Kleszczak pisze:
Witam, jakieś patenty, podpowiedzi? Porysowana od wycieraczki pasażera dość mocno. Stosował ktoś coś takiego?

zrobilem testy na bocznej od cc i mysle ze wszystko zalezy od rysy... ogolnie jestem zadowolony, sluze wskazowkami dla zainteresowanych.

Zawsze to część rys zniknie.