MotoNews.pl

Ccrt 700 i jak tu sie nie ... wiać

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, szybkie pytanie, mam takie radyjko CCRT 700 Philipsa, akumulator zdjęty był właśnie, potem zapodaję akumulator, włączam radio i normalnie powinna pojawić się funkcja do wpisania kodu a u mnie pisze SAFE i krew mnie zalewa , nie mogę wejść do trybu zapisu kodu, kody mam i do radia i do CD ale jak to przeskoczyć? Zawsze było ok, wpisywałem , zatwierdzałem, przeskakiwałem na CD i było git. Teraz się coś popierniczyło na maksa. Co się stało??? Zwis? Panowie , miał ktoś tak? Zostawić włączone radio czy jak? Pojęcia nie mam/.

co prawda mam inne radio (600), u mnie też jest "safe" => przy włączeniu trzeba przytrzymać jakiś guzik, dopiero wchodzi wybieranie kodu. Może u Ciebie jest podobnie ?

nie, znam jak sie wprowadza kod tylko, ze u mnie nie ma gdzie wprowadzać bo nie ma linii kodu, tzn brak miejsc do wprowadzenia, tylko SAFE i zero reakcji, pewnie go podłączę do prostownika na noc zobaczę co i jak, może się naprawi.

u mnie po podłączeniu do autka aku po naprawie na CDR 800 też cały czas CDC jest "SAFE" i zero reakcji na jakąkolwiek konfigurację guzików.
przed odłączeniem od aku wszystko banglało i kod można było wklepać.

Z tego co mi po głowie się terebani to do kodu radia trzeba przytrzymać włączając "AS" a do kodu od wekslary "O" czyli guzik z wyborem źródła.

i tak też jest robione i dalej dupa blada

Zadam głupie pytanie: robicie to na przekręconym kluczyku w stacyjce?

pytanie nie jest głupie.

działa.
ku..a mać

scraby, włącz radyjko na godzinke lub dwie (żeby na wyswietlaczu piasło "SAFE") po jakimś czasie powinno odpuścić i pozwolić wpisać kod. Musiałeś błędnie wpisać kod dlatego jest to "SAFE".

ha i już ok jest, nie wpisywałem kodu do radia, mechanik też nie. Po prostu zwis. Więc włączyłem radio i dosłownie po 35 minutach się wyłączyło. Włączam i jest ok , działa, pozdro dla wszystkich