| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-06 22:32:24 ogólnie na całokształt
maluch ma tyle słabych punktów że cięzko powiedzieć na co zwracać uwage , ja osobiście rozglądał bym sie za autkiem w którym blacha jest git , ponieważ reszte można zawsze kupić za grosze |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-09-07 01:02:55 Najważniejsza jest buda i jej stan!! Podłoga nie może być zgnita, przednie mocowania wachaczy i nadkola muszą być (a nie udawać że są!!). Z tyłu mocowanie "bałwanków" powinno być a najlepiej jeśli niepokorodowane (jeszcze takiego nie spotkałem), miejsce styku sprężyn z nadwoziem bez wywietrzników, no i belka przednia wraz z mocowaniem wachaczy musi spełniać normy wytrzymałościowe na "rozchdzenie". Cała reszta powinna być w stanie nienagannym a silnika może nawet nie być |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-09-07 10:40:29 A ja mam propozycje: skoro tematy tego typu powtarzają się na naszym forum co jakiś czas, i powtarzać się będą, to może powinnismy napisać artykół na strone "jak kupić 126p/125p" ? |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-09-07 11:36:05
tylko to cięzko sprecyzować a moim zdaniem dla lajków powinny też być zdjęcia newralgicznych punktów na które należy zwracać uwage |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-09-07 12:38:43 Świetny pomysł!! Przybędzie kolejny artykuł na stronkę a odwieczny problem zakupu autka zostanie w pewnym stopniu załawiony!!
Koniu!! I co Ty na to?? |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2003-09-07 21:33:38 Witam
Jest na mojej stronie: www.sputnick.republika.pl w dziale porady Sputnick |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-08 00:58:59 Zwroc uwage na bude i wszystkie mozliwe ZONKI ktore moga w niej siedziec. Podloga, zawieszenie. Reszte mozna zrobic za grosze w porownaniu do remontu budy. Poza tym dobra bude bedziesz mogl latwo przemalowac. Mam kaszlaka pol roku i najgorzej bylo z buda. |
Przemol 126p Poznań | 2003-09-08 01:07:54 Jak widzisz silnik zajeb.n.y olejem ,z którego cieknie jak krew z nosa , skrzynia rzeżi na 4 biegu lub też 1 , po jeździe lub podczas jazdy zapala sie ciśnienie oleju to nie bierz grata choćby go ci wciskali siłą , ------wszelkie wycieki plynów to naprawa w którą bedziesz musiał zainwestować ,a lepiej odłożyć na tuning lub zupe do auta, niż go wiecznie naprawiać
Szerokiej drogi |