(s) wal korbowy o duzym wykorbieniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
SPRZEDAW WAŁ KORBOWY O DUZYM WYKORBIENIU DO FIATA 126P PRODUKCJI PANA SWIATKA, WAL ZROBIONY Z JEDNEGO KLOCKA STALI WEGLOWEJ, WYKORBIENIE 83MM (SERIA 70) CO DAJE POJEMNOSC PRZY STANDARDOWYCH TŁOKACH PRAWIE 800CCM. CZOPY GŁOWNE NOMINAL, W KOMPLECIE DAJE PANEWKI GLOWNE ORAZ BLOK SILNIKA ELEGANTOWSKI PRZEZANACZONY DO TEGO WALU A TAKZE WALEK ROZRZADU PANA SWIATKA O NUMERZE 760.MOGE ROWNIEZ DORZUCIC KOLO ZAMACHOWE WYWAZONE I DOPASOWANE WAGOWO DO TEGO WALU. SPRZEDAJE KOMPLET BO TAK TO RAZEM CHODZILO. WAL JEST SWIZO PO AZOTOWANIU.SILNIK MA PRZEDEWSZYSTKIM ZAJE.. DOŁ ORAZ MOMENT OBROTOWY. NA PROZNO SZUKAC TAKIEGO WALU BO POPORSTU DRUGIEGO TAKIEGO NIE MA!!! WIECEJ SZCZEGOLOW DZWONIC: 607 77 09 47 Cena ok 2000zl do negocjacji

A ten wał to czasem nie taki rzemieslniczy wyrób jak krótka skrzynia o ktorej wspominales w WRC?? Wał o duzym wykorbieniu to i litery duże

[ wiadomość edytowana przez: cichy_b0b dnia 2010-06-08 23:34:00 ]

a wklej zdjęcia tego cuda...

http://www.allegro.pl/item1071059852_wal_do_fiat_126p_o_wiekszym_skoku.html

tak nieśmiało spytam a ile to waży ??
bo TU kolega się chwalił że Świątkowy wał o wykorbieniu 77 ważył coś koło 12,5 kg

hmmm...tez to urodą nie grzeszy ale i tak wygląda trochę lepiej niz tamten. choc mnie seryjny wał potrafił doprowadzić do pęknięcia bloku, a to wazy pewnie tyle co połowa seryjnego silnika...poza tym mnie się wydaje ze nawet na zapalenciow maluchowych to cena trochę odstrasza...ale moze sie myle

wal wazy 9 kilo, nie jest to rzemioslo tylko na 100% Swiatek, zreszta taki wal kupi ten co sie na tym zna

Jesteś pierwszym właścicielem? Jaki jest koszt jeśli chodzi o zakup nowego wału u producenta tzn. u Świątka? pozdr

jestem drugim wlascicielem, najpierw jezdzil na tym syn Swiatka (tego nie licze), pozniej w Poznaniu niejaki Pan Kubacki, i teraz ja. Nowy taki wal u Swiatka kosztuje 2600 netto, mozna zadzwonic i sie spytac. Ja sprzedaje calosc ale mozna sie dogadac

a ta kz ciekawosci - na czym polegają przeróbki bloku pod ten wał?

na wybraniu w niektorych miejscach materialu zeby wal sie krecil swobodnie

Cytat:
2010-06-09 10:54:59, M_A_R_T_I_N_I pisze:
jestem drugim wlascicielem, najpierw jezdzil na tym syn Swiatka (tego nie licze), pozniej w Poznaniu niejaki Pan Kubacki, i teraz ja. Nowy taki wal u Swiatka kosztuje 2600 netto, mozna zadzwonic i sie spytac. Ja sprzedaje calosc ale mozna sie dogadac

Kubicki, Pan Kubicki

Jeżeli to ten wał z tego silnika, o którym myslę (800cc na wtrysku) to to jechało tylko dlaczego został rozebrany na czynniki pierwsze?

Jeżeli mówi prawdę to wał rzeczywiście jest świątkowy i rzeczywiście miało to coś ok 800ccm, zresztą ten silnik był kiedyś na jego stronie opisany teraz to już nie wiem czy jest

Cytat:

Hmm, tak dla sprostowania to jeszcze kilka miesięcy temu koszt zrobienia takiego wału u Świątka to było 2000zl netto bez żadnych upustów... podrożało? Co nie zmiania faktu że jeżeli wał jest OK to za niego samego + ten blok i wałek to cena jest dobra tzn normalna

Cytat:

Wiec Tak z wlaścicieli to wyglada na tej zasadzie ze jesteś 5 właścicielem

1. Światek
2. Kubicki
3. Rudy (nieznam Nazwiska)
4. Rudik

Silnik ma już troche nakulane ale w ostatniej konfiguracji jak byl w poznaniu juz na gaźniku to szalu nie robil. Pozatym ogólnie wał wyglada jak wykonany ze szfagrem za stodolą gumówka, ale jest made in SWIATEK. pozatym to szkoda tego silnika. pozdro

nie wiem jak rudy to mial, ja kupilem caly silnik od Kubickiego, na wtrysku, jechalo to zajebiscie na tym wtrysku, ale musialem zalozyc gaznik bo w rajdach obowiazuje homologacja. Silnik pewni ma nakulane tylko ze zostal przebudowany wiec licznik bije od nowa.

a pojemnisc tego silnika to 840ccm bo mial zalozone tloki z bisa zreszta do dzis to mam i nie mozna powiedziec ze jest cos nakulane, ktos ma zle informacje

Cytat:
2010-06-09 23:12:11, M_A_R_T_I_N_I pisze:
nie wiem jak rudy to mial, ja kupilem caly silnik od Kubickiego, na wtrysku, jechalo to zajebiscie na tym wtrysku, ale musialem zalozyc gaznik bo w rajdach obowiazuje homologacja. Silnik pewni ma nakulane tylko ze zostal przebudowany wiec licznik bije od nowa.

Jezeli obowiazuje homologacja to wal tez moglby byc z nią zgodny

Cena 1600zl, nizej nie bedzie

kariera tego silnika jest długa, razem z malcem śmigał aż do czasu tego zdarzenia
wały chrobrego gdzie rudy czyli krzychu polatał troszkę, potem kupił to wszystko rudik i wszystko się rozebrało, silnik przełożony został do zielonego malca już na gaźniku a co się potem to stało to niewiadomo, możliwe że wróciło to do kubickiego szkoda tylko że się sprzęt marnuje bo można złożyć niezły silnik na tym sprzęcie.