Łada Niva przednie zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zakupiłem moją Nivke rok 2000 1,7i z Niemczech. Mam pytanie dotyczące przedniego zawieszeni jest dość niskie w stosunku do tylnego, przejrzałem cały spód i wszystko jest OK, czy ta wersja Łady posiada takie zawieszenie. Przeglądałem zdjęcia nowej Łady i zawieszenie przednie i tylne są na tym samym poziomie. Proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam.

Koledzy potrzebuje małej pomocy. W prawdzie sam posiadam syrenkę 105L, ale wiem że fele od łady nivy pasują bezproblemowo, przeglądałem wczoraj charakterystyki tarcz hamulcowych i z tego co widzę to i tarcze powinny spoko pasować, jednak potrzebowałbym kogoś z cze-wy lub okolic z nivką kto mógłby udostępnić/pożyczyć do wglądu jakąś zużytą tarczę i zacisk hamulcowy aby to przymierzyć. Prawdopodobnie wystarczy dorobić odpowiedni uchwyt do zacisku i mam rozwiązane kłopoty z regulacją przednich szczęk, nowe części do hamulców do nivy w prawdzie nieco kosztują, ale wydaje mi się że warto by było, szczególnie jeśli będzie to bez problemów pasować. Na zdjęciach zacisków widziałem że mają po dwa odpowietrzniki, a więc rozumiem że to dwuobwodowy układ na przodzie, tyle że są 3 tłoczki, więc jak one pracują 1+2 czy 2+1? Będę niezmernie wdzięczy za pomoc w tej sprawie... Pozdrawiam

Cytat:
2010-06-09 11:22:49, otik1971 pisze:
Witam, zakupiłem moją Nivke rok 2000 1,7i z Niemczech. Mam pytanie dotyczące przedniego zawieszeni jest dość niskie w stosunku do tylnego, przejrzałem cały spód i wszystko jest OK, czy ta wersja Łady posiada takie zawieszenie. Przeglądałem zdjęcia nowej Łady i zawieszenie przednie i tylne są na tym samym poziomie. Proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam.

coś jest nie tak, auto powinno stać w miarę równo

Witam, cieszę się, że ktoś podzielił moją opinie na ten temat. Proszę jednak o pomoc techniczną wtedy będę wiedział w jaki sposób to naprawić, czy wina leży w sprężynach czy też w innym elemencie zawieszenia.